Darfurin kriisi pahenee - UNICEF lennätti lisää apua

Laita hyvä jakoon Whatsapp
3.2.2015

Yli 21 000 ihmistä on joutunut jättämään kotinsa tänä vuonna.

UNICEFon lennättänyt muun muassa hygieniatarvikkeita, klooritabletteja ja peittoja pakolaisten auttamiseksi.  © UNICEF/ Sudan 2015
UNICEFon lennättänyt muun muassa hygieniatarvikkeita, klooritabletteja ja peittoja pakolaisten auttamiseksi. © UNICEF/ Sudan 2015

Taistelut hallituksen joukkojen ja aseistettujen ryhmien välillä ovat kiihtyneet Sudanin länsiosissa sijaitsevalla Darfurin alueella.

UNICEF lennätti viime viikolla avustustarvikkeita Um Barun alueelle Pohjois-Darfuriin, johon on saapunut 4000 uutta maan sisäistä pakolaista viimeisen kahden viikon aikana. Suurin osa saapuneista on lapsia ja naisia.

- Darfurin syvenevä kriisi on huolestuttava. Lapsilla ei ole mitään osuutta missään konfliktissa, mutta heidän tulevaisuutensa ovat uhattuina, korostaa UNICEFin Sudanin toimiston johtaja Geert Cappelaere.

UNICEFin toimittamat tarvikkeet auttavat noin 4500 ihmistä. Toimitus sisälsi lääketarvikkeita ja ruokaa. Tällä viikolla alueelle lennätetään muun muassa hygieniatarvikkeita, peittoja, klooritabletteja ja kanistereita.

Yhteensä yli 21 000 ihmistä on joutunut jättämään kotinsa tämän vuoden puolella Darfurissa. Heistä arviolta 60 prosenttia on lapsia.

- UNICEF vaatii, että konfliktin osapuolet tekevät konkreettisia asioita suojellakseen lapsia konfliktin vaikutuksilta.

Lisätietoja:

» UNICEFin humanitaarisen työn sivusto
» UNICEF Sudan Twitterissä
» UNICEF Sudan Facebookissa

Yhteystiedot:

Alison Parker, UNICEF Sudan, +249 912 179 116, aparker@unicef.org
Eija Wallenius, UNICEF Suomi, 043 824 1198, eija.wallenius@unicef.fi

» AUTA, LAHJOITA HÄTÄAPUUN

Kuule UNICEFin toiminnasta ja tilaa Unicefin uutiskirje

Tilaamalla uutiskirjeemme kuulet säännöllisesti missä liikumme ja kuinka autamme maailmalla? Uutiskirje ilmestyy noin 1–2 kertaa kuukaudessa ja voit peruuttaa sen milloin tahansa.

Antamiasi henkilötietoja käsitellään EU:n tietosuoja-asetuksen mukaisesti tietosuojaselosteessa kuvatulla tavalla. Lisätietoja täällä.