Opettaja, anna oppilaillesi Kympin todistus!

Kympin todistus

Laita hyvä jakoon Whatsapp

Koronakriisin keskellä Kympin todistus muistuttaa, että jokainen lapsi on yhtä arvokas ja jokaisen lapsen oikeudet ovat kympin arvoiset.

Voit antaa oppilaillesi Kympin todistuksen esimerkiksi samalla, kun jaat heille lukuvuositodistuksen tai lapsen oikeuksien päivänä marraskuussa. UNICEF tarjoaa todistuksen ilmaiseksi kaikkien käyttöön. Lataa se käyttöösi tämän sivun kautta. Kympin todistus - kuvituskuva todistuksesta

– On tärkeää muistuttaa oppilaille, etteivät kouluarvosanat ole ihmisarvon mittari, sanoo UNICEFin asiantuntija Mia Malama.

Todistuksesta on saatavilla numerotodistus sekä sanallinen versio, joka sopii muun muassa alakoululaisille. Suomen lisäksi todistus on saatavilla ruotsiksi, englanniksi, pohjoissaameksi ja romanikielellä.

Suomen Vanhempainliitto on mukana Kympin todistus -kampanjassa.

Lataa Kympin todistus

Saat todistuksen helposti käyttöösi: pääset valitsemaan haluamasi todistusversion sen jälkeen, kun olet täyttänyt alla olevan lomakkeen. Lataa valitsemasi todistus (pdf:nä), allekirjoita ja jaa oppilaillesi.

Englannin, pohjoissaamen ja romanikielisen todistuksen pääset valitsemaan samalla tavalla täytettyäsi alla olevan lomakkeen. 

Ruotsinkielisen todistuksen
pääset lataamaan sivulta » www.unicef.fi/toppbetyg.

Todistus on mahdollista täyttää ja jakaa sähköisesti.

Opettajien lisäksi myös kaikki muut lapsia ja nuoria työssään kohtaavat aikuiset sekä vanhemmat voivat jakaa todistusta.

Ennen todistuksen lataamista pyydämme sinulta seuraavat tiedot:  

Tähdellä (*) merkityt kentät ovat pakollisia.

Henkilötietojen käsittely

Kysymme sähköpostilla palautetta Kympin todistuksesta ja tarjoamme mahdollisuuden liittyä UNICEFin opettajille tarkoitetun uutiskirjeen tilaajaksi. Antamiasi henkilötietoja käsitellään EU:n tietosuoja-asetuksen mukaisesti tietosuojaselosteessa kuvatulla tavalla. Lisätietoja täällä.

Yhteistyössä

Suomen vanhempainliiton logo

Yhteistyössä

Suomen vanhempainliiton logo

Yhteistyössä

Suomen vanhempainliiton logo

Lue lisää Kympin todistuksesta

Blogi

Näin Kympin todistus sai alkunsa

Luokanopettajana työskennellessään Anna Karjula tajusi, että moni lapsi tarvitsisi numeroarvostelun rinnalle toisenlaisen todistuksen. 

Lue koskettava tarina blogista »

Blogi

Toisenlainen kevätjuhla

Vuorenmäen koulun kevätjuhlassa vuonna 2019 suvivirsi sai seurakseen Metallicaa, ja perinteisten todistusten lisäksi oppilaille ojennettiin Kympin todistukset.

Lue lisää »

Uutinen

UNICEF ja Vanhempainliitto kutsuvat rehtorit ja opettajat jakamaan Kympin todistuksen jokaiselle lapselle

Poikkeuksellisen kevään päätteeksi on erityisen tärkeää muistuttaa, että jokainen on kympin lapsi, kouluarvosanoistaan riippumatta.

Lue uutinen »