Siirry sisältöön

Ope, jaa oppilaillesi Kympin todistus

Kouluarvosanat eivät ole ihmisarvon mittari. Kympin todistus muistuttaa, että jokainen lapsi on yhtä arvokas.

Siniseen paitaan pukeutunut koululainen pitelee Kympin todistusta

Mikä Kympin todistus?

Kympin todistuksessa jokainen oppilas saa pelkkiä kymppejä. Nämä arvosanat korostavat esimerkiksi lapsen ihmisarvoa, persoonaa sekä oppimisoikeuden tärkeyttä. Todistuksen kääntöpuolella kerrotaan lapsen oikeuksista.

Anna oppilaillesi Kympin todistus samalla kun jaat heille lukuvuositodistuksen tai järjestä Kympin todistuksen jako erillisellä oppitunnilla. Todistuksesta löytyy ala- ja yläkouluille suunnatut versiot suomeksi, ruotsiksi, pohjoissaameksi, romanikielellä sekä englanniksi.

Muistutetaan lapsia siitä, että jokainen on arvokas juuri sellaisena kuin on, kouluarvosanoistaan riippumatta!

 

Lataa Kympin todistus

  • Täytä alla oleva lomake.
  • Valitse haluamasi todistusversio ja kieli. Huom. ruotsinkielisen todistuksen pääset lataamaan sivulta: www.unicef.fi/tiansbetyg.
  • Lataa todistus (pdf), tulosta, allekirjoita ja jaa oppilaillesi. Voit myös täyttää ja jakaa todistuksen sähköisesti. Jos täytät todistuksen sähköisesti ja tulostat sen jaettavaksi, suosittelemme tallentamaan täytetyn todistuksen koneellesi ennen tulostamista.

Tämä kenttä ei voi olla tyhjä.

Tämä kenttä ei voi olla tyhjä.

Tämä kenttä ei voi olla tyhjä.

Tämä kenttä ei voi olla tyhjä.

Tämä kenttä ei voi olla tyhjä.

Henkilötietojen käsittely

Kysymme sähköpostilla palautetta Kympin todistuksesta ja tarjoamme mahdollisuuden liittyä UNICEFin opettajille tarkoitetun uutiskirjeen tilaajaksi. Antamiasi henkilötietoja käsitellään EU:n tietosuoja-asetuksen mukaisesti tietosuojaselosteessa kuvatulla tavalla. Lisätietoja täällä.

Oppituntitehtäviä Kympin todistuksen käsittelyyn

Kaksi lasta seisoo kaulakkain liitutaulun edessä.