Osallistu yhteiseen ponnistukseen: kukistetaan korona kaikkialta

Laita hyvä jakoon Whatsapp

Kansainvälisessä rokotusyhteistyössä UNICEFin tehtävänä on hankkia ja toimittaa rokotteet maailman köyhimpiin maihin. Sinä voit tuellasi varmistaa, että koronarokotteet jaetaan tasavertaisesti. Olemme turvassa vasta, kun jokainen on turvassa.

Tue UNICEFin koronatyötä ja ole lasten puolella.

Voit tehdä lahjoituksen verkkopankissa, maksukortilla tai MobilePaylla, kun täytät alla olevan lomakkeen. Voit lahjoittaa myös tekstiviestillä: lähetä tekstiviesti UNICEF numeroon 16110 (viestin hinta 20 euroa)

Lahjoitan

Antamiasi henkilötietoja käsitellään EU:n tietosuoja-asetuksen mukaisesti tietosuojaselosteessa kuvatulla tavalla. Lisätietoja täällä.

UNICEF osaa
rokottamisen

Koronarokotteiden tasavertaiseen jakamiseen tähtäävässä kansainvälisessä COVAX-rokotusyhteistyössä UNICEFin tehtävänä on hankkia ja toimittaa rokotteet maailman köyhimpiin maihin.

UNICEF rokottaa vuosittain lähes puolet maailman lapsista, joten järjestöllä on ainutlaatuinen osaaminen, kokemus ja verkostot näin mittavan operaation toteuttamiselle. Rokotejakelun lisäksi UNICEF toimittaa mm. rokotusvälineitä, kehittää kylmäketjuja ja logistiikkaa, kouluttaa terveydenhoitohenkilöstöä ja rakentaa luottamusta rokotteisiin.

Autamme lapset, perheet
ja terveystyöntekijät tämän kriisin yli

  • UNICEFin työntekijöitä kentällä suojamaskit kasvoillaan.Työskentelemme yhdessä Maailman terveysjärjestö WHO:n ja valtioiden viranomaisten kanssa pandemian hillitsemiseksi ja lasten suojelemiseksi kaikkialla maailmassa.
  • Tuemme lasten oppimista poikkeusoloissa 145 maassa. Tuotamme esimerkiksi vaihtoehtoisia oppimisohjelmia verkkoon, radioon ja televisioon ja tuemme valtioita kriisitoimintasuunnitelmissa.
  • Suojelemme lapsia kriisin keskellä. Koulutamme esimerkiksi opettajia ja huoltajia lasten mielenterveyden tukemisesta sekä tuemme valtioita tarjoamaan psykososiaalisia palveluita. 
  • Toimitamme suojavarusteita, lääkkeitä, testaus- ja hygieniatarvikkeita.
  • Tiedotamme viruksen aiheuttamista vaaroista ja keinoista suojautua siltä.

Autamme mailmalla
ja myös Suomessa

UNICEF on yksi maailman suurimmista hätäaputoimijoista. Vastaamme muun muassa vesihuollosta ja lasten terveydenhuollosta.

Lue lisää UNICEFin koronanvastaisesta työstä

Erikoissivut

Lue lisää UNICEFin työstä koronan kukistamiseksi

UNICEF on ponnistellut koko pandemian ajan väsymättä sen eteen, etteivät köyhimmät maat jäisi ilman rokotteita. Keräsimme huikeimpia tarinoita rokotteiden matkasta ihmisten luo vaikeimmissakin olosuhteissa.

Lue lisää, katso upeat kuvat

Koronarokotteiden tiedettiin jakautuvan epätasa-arvoisesti. Mutta näin suureen epätasa-arvoon kukaan ei kai kukaan silti uskonut. 

Lue tärkeä kannanotto