Hoppa till innehållet
Rädda liv i katastrofer!
Ge en nödhjälpsgåva

Betala en dags lön!

Donera här
Koululaiset hyppäävät graffitiseinän edessä.

Dagsverkesinsamlingen

Genom att arbeta en dag, stöder du barn och ungdomars skolgång i Kenya.

Instruktioner för Dagsverkesinsamlingen

1) Före evenemanget 

Skolan kan fritt välja vilket datum dagsverket arrangeras och deltagandet är kostnadsfritt. Kom ihåg att använda Dagsverkesinsamlingens läromedel i undervisningen. 

De elever som utför UNICEFs dagsverke är försäkrade i försäkringsbolaget If. Arbetsgivaren behöver inte dra av förskottsinnehåll eller socialskyddsavgift från lönen för dagsverket. 

2) På dagsverkesdagen

Eleven utför dagens arbete och arbetsgivaren betalar den utlovade summan. 

Eleven ger den förifyllda arbetsblanketten till arbetsgivaren, som undertecknar eller stämplar den nedre delen av blanketten vid arbetsdagens slut.  

Arbetsgivaren betalar lönen antingen kontant eller som nätbetalning på UNICEFs konto (den rekommenderade dagslönen är 20 euro).  

3) Efter dagsverkesdagen

Titta på UNICEFs tackvideo som finns i er skolas materialbank. 

Vi skickar information om skolans resultat per e-post cirka två månader efter dagsverket. 

Insamlingen

Intäkterna från Dagsverkesinsamlingen går till UNICEFs utbildningsarbete i Kenya. I Kenya är skolorna inte alltid trygga och antalet elever som hoppar av skolan är högt. Hungerkrisen i Afrikas horn har gjort situationen ännu värre.

UNICEF arbetar i Kenya för att säkerställa att barn i områden som drabbats av torka kan gå i skolan. UNICEF stöder också lärarutbildning och fungerar som expert för att påverka beslutsfattare när det gäller barns rättigheter.

Vi gör mycket gott med intäkterna från Dagsverkesinsamlingen

UNICEF arbetar långsiktigt för att varje barn oavsett omständigheterna skall i skola och lära sig. 

Titta på Dagsverkesinsamlingens videor

Dagsverkesinsamlingens peppvideo instruerar högstadieeleverna hur de ska söka ett dagsverkesjobb. I de korta dokumentärfilmerna för kenyanska elever en dialog med Finlands UNICEF-motionärer och berättar om UNICEFs arbete i Kenya.

UNICEF i Kenya

UNICEF främjar barns och ungas rättigheter i Kenya tillsammans med lokala partners. Carol är en av ungdomarna som deltog i UNICEFs och ACAKOROs projekt där mindre bemedlade barn och unga fick möjlighet att gå i skola och spela fotboll.

Tillsammans

Vännerna Hanisa Warsame och Najma Hassan berättar om sina liv, jämlikhet och klimatförändringens effekter i Kenya.

Lärare, få mer information om vad vi gör. Beställ vårt nyhetsbrev.

Få regelbunden information om vad vi gör och hur du kan vara med och förändra barns liv. Du kan avbryta en prenumeration när som helst.

Vi behandlar de personuppgifter du givit enligt EUs dataskyddsförordning och så som vi redogör för i dataskyddsbeskrivningen.