Laita hyvä jakoon Whatsapp
fi
Lasten puolella. Koronavirusta vastaan.

Koronapandemian vaikutukset uhkaavat vesittää lasten hyväksi viime vuosina tehtyä työtä. Perheiden köyhyys on lisännyt lapsityövoiman käytön sekä lapsiavioliittojen riskiä. Aliravitsemuksen nousun vuoksi on vaara, että jopa 10 000 lasta lisää menehtyy kuukaudessa. Ainakin 168 miljoonan lapsen koulu on ollut suljettuna jo lähes vuoden. Joka kolmas lapsi ei ole saanut etäopetusta koulusulkujen aikana. Lastensuojelupalvelut ovat kuormittuneet ja lasten ja nuorten pahoinvointi on lisääntynyt kaikkialla. 

Tue UNICEFin työtä koronavirusta vastaan

Lahjoitan
Valitse maksutapa *

Lahjoituksesi on lähes valmis!

Lahjoitan
Lahjoitan
Valitse maksutapa *

Yhteyshenkilö

Antamiasi henkilötietoja käsitellään EU:n tietosuoja-asetuksen mukaisesti tietosuojaselosteessa kuvatulla tavalla. Lisätietoja täällä.

Lahjoitan
Valitse maksutapa *

Yhteyshenkilö

Antamiasi henkilötietoja käsitellään EU:n tietosuoja-asetuksen mukaisesti tietosuojaselosteessa kuvatulla tavalla. Lisätietoja täällä.

Autamme
kriisin yli

  • Työskentelemme yhdessä Maailman terveysjärjestö WHO:n ja valtioiden viranomaisten kanssa pandemian hillitsemiseksi ja lasten suojelemiseksi kaikkialla maailmassa.
  • Tuemme lasten oppimista poikkeusoloissa 145 maassa. Tuotamme esimerkiksi vaihtoehtoisia oppimisohjelmia verkkoon, radioon ja televisioon ja tuemme valtioita kriisitoimintasuunnitelmissa.
  • Suojelemme lapsia kriisin keskellä. Koulutamme esimerkiksi opettajia ja huoltajia lasten mielenterveyden tukemisesta sekä tuemme valtioita tarjoamaan psykososiaalisia palveluita. 
  • Toimitamme suojavarusteita, lääkkeitä, testaus- ja hygieniatarvikkeita.
  • Tiedotamme viruksen aiheuttamista vaaroista ja keinoista suojautua siltä.

UNICEF toimittaa
2 miljardia koronarokotetta ympäri maailman

Pandemia ei ole ohi ennen kuin koko maailma on rokotettu. Siksi UNICEF on mukana toimittamassa 2 miljardia koronarokotetta ympäri maailman. 

Koronarokotteiden tasavertaiseen jakamiseen tähtäävässä kansainvälisessä COVAX-rokotusyhteistyössä UNICEFin tehtävänä on hankkia ja toimittaa rokotteet maailman köyhimpiin maihin.

UNICEF rokottaa vuosittain lähes puolet maailman lapsista, joten järjestöllä on ainutlaatuinen osaaminen, kokemus ja verkostot näin mittavan operaation toteuttamiselle. Rokotejakelun lisäksi UNICEF toimittaa mm. rokotusvälineitä, kehittää kylmäketjuja ja logistiikkaa, kouluttaa terveydenhoitohenkilöstöä ja rakentaa luottamusta rokotteisiin. 

Autamme
myös Suomessa

UNICEF on yksi maailman suurimmista hätäaputoimijoista. Vastaamme muun muassa vesihuollosta ja lasten terveydenhuollosta. Koronan aikaan UNICEF kantaa huolta myös aikuisten rokottamisesta, sillä järjestöllä on välineet, verkosto ja osaaminen hoitaa tehtävä..

Lisätietoja:

Kuva: Koronatartuntojen määrä kasvaa kauhistuttavaa vauhtia Intiassa. Maa taistelee viruksen toista aaltoa vastaan ja sairaalat tekevät kaikkensa selvitäkseen potilastulvasta. @UNICEF India