Oulun vapaaehtoisryhmä

UNICEF Oulun vapaaehtoisryhmä on Suomen UNICEF-yhdistyksen alainen ryhmä, joka avustaa yhdistystä hankkimaan varoja UNICEFin ohjelmien toteuttamiseen ja tiedottaa UNICEFin toiminnasta. Toiminta on vapaaehtoispohjaista ja työn tuloksen korjaa kehitysmaan lapsi. 

Oulun vapaaehtoisryhmä on toiminut jo vuodesta 1984 ja ryhmässä on mukana noin neljäkymmentä jäsentä, joukossa yhä useita perustajajäseniä. Ryhmä järjestää ja koordinoi keräyksiä Oulussa sekä kerää varoja mm. konserteilla, huutokaupoilla, myyjäisillä ja muilla tempauksilla. 

Esimerkiksi valtakunnallinen Janokeräys järjestetään vuosittain ennen Wappua. Oulun vapaaehtoisryhmä on ollut mukana Janokeräyksessä sen koko historian ajan. Janokeräyksellä autetaan lapsia puhtaan veden pariin rakentamalla kaivoja ja parantamalla vesihuoltoa kuivuudesta kärsivillä alueilla.

Ryhmäläiset tapaavat toisiaan 1-2 kertaa kuukaudessa. Tapaamisissa tutustutaan maailman lasten tilaan sekä suunnitellaan tulevia tapahtumia.

Mukaan toimintaan

Ryhmän toimintaan odotetaan mukaan kaikenikäisiä jäseniä. Esimerkiksi opiskelijoille se on mainio väylä tutustua kansainvälisen järjestön toimintaan ruohonjuuritasolla.

Ryhmään ovat tervetulleita sekä yksittäisistä lipaskeräyksistä että kokonaisvaltaisemmasta toiminnasta kiinnostuneet. 

Toimintaan pääsee mukaan tulemalla yhteiseen tapaamiseen tai ottamalla yhteyttä vapaaehtoisryhmän jäseniin. 

Yhteystiedot

Marianna Junes
marianna.junes[at]gmail.com

Elina Jääskeläinen
elina.a.jaaskelainen[at]gmail.com