2. Toiminta ja kampanjat

Laita hyvä jakoon Whatsapp

UNICEF-vapaaehtoiseksi voi tulla kuka tahansa, joka on kiinnostunut antamaan aikaansa ja osaamistaan maailman lasten hyväksi.

Vapaaehtoiset järjestävät erilaisia tapahtumia ja tempauksia omilla paikkakunnillaan. Toiminnan tavoitteena on varojen hankinta ja UNICEFin paikallisen läsnäolon vahvistaminen.

 

Vapaaehtoisten tuotemyynti

Vapaaehtoiset myyvät omilla paikkakunnillaan UNICEF-kortteja, UNICEF-lahjoja, UNICEF-nukkeja ja muita käsitöitä UNICEFin työn hyväksi.

Suomessa myytävät UNICEF-kortit ovat Paletti Oy:n valmistamia. Myyntiin tulevat joulukortit valitaan jo kevään aikana yhdessä vapaaehtoisten kanssa, painetaan kesän aikana ja toimitetaan vapaaehtoisille myytäväksi marras-joulukuussa.

UNICEF-lahja  on eettinen lahja. Sen antaja lahjoittaa UNICEFille tietyn summan, esimerkiksi hyttysverkon tai kuuden rokotteen hinnan. Vastineeksi hän saa lahjasta kertovan kortin annettavaksi lahjan saajalle, ja UNICEF toimittaa lahjatuotteet Kööpenhaminan keskusvarastosta niitä tarvitseville lapsille. Vapaaehtoiset voivat myös ohjata asiakkaita ostamaan lahjoja UNICEFin verkkosivujen kautta.

Myyntipöydillä voi myös olla UNICEF-nukkeja sekä muita omia paikallisia käsitöitä, joita myydään UNICEFin työn hyväksi.

Myyntiä voi järjestää esimerkiksi kauppakeskuksissa, toreilla tai markkinoilla sekä erilaisten tapahtumien tai tempausten yhteydessä. Kannattavin tuotteiden myyntiajankohta on joulun alla. UNICEF-nukeilla ja -lahjoilla on kysyntää myös esimerkiksi äitien- tai isänpäivän ja valmistujaisten aikaan.