Hakuaika on päättynyt. Kiitos mielenkiinnostasi. Seuraamalla Facebook-tiliämme pysyt jatkuvasti ajan tasalla uusista avoimista työpaikoistamme: https://www.facebook.com/UNICEFFinland

Henkilöstöpäällikkö

Haemme henkilöstöpäällikköä talous- ja hallintoyksikköömme. Toimi on vakituinen ja kokopäiväinen. Paikka täytetään marraskuussa tehtävän nykyisen haltijan siirtyessä eläkkeelle.

Henkilöstöpäällikön tehtävänä on henkilöstöhallinnollisin toimin tukea Suomen UNICEF ry:n strategian toteutumista. Hänen työhönsä kuuluu

  • toimia henkilöstöhallinnon asiantuntijana
  • osallistua henkilöstöhallinnon suunnitelmien tekemiseen sekä vastata raportoinnista ja sen kehittämisestä
  • päivittää, kehittää ja dokumentoida HR-prosesseja ja varmistaa parhaiden käytäntöjen jalkauttaminen osaksi organisaation toimintaa
  • toimia esimiesten tukena koskien henkilöstöhallinnon prosesseja, työsuhdeasioita ja henkilöstön osaamisen kartoitusta ja kehittämistä
  • vastata työhyvinvoinnista ja olla työterveyshuollon yhteyshenkilönä
  • vastata työympäristön ja työpisteiden ergonomiasta, toimivuudesta ja viihtyvyydestä.

Etsimme henkilöä, jolla on korkeakoulututkinto tehtävään soveltuvalta alalta, henkilöstöhallinnon koulutusta sekä vähintään viiden vuoden kokemus esimiestyöstä ja henkilöstöhallinnon tehtävistä.

Toivomme että olet yhteistyöhakuinen, neuvottelutaitoinen ja hyvä viestijä. Tehtävän menestyksellinen hoitaminen edellyttää myös koulutustaitoja. Etsimällämme henkilöllä on sujuva suomen ja hyvä englannin kielen taito. Ruotsin osaamista pidämme etuna.
Lisätietoja saat talous- ja hallintojohtaja Tarja Valtakarilta perjantaina 5.9. klo 11–12 ja torstaina 11.9. klo 11–12, puh. 050 302 2868.

Lähetä lyhyt, vapaamuotoinen hakemus palkkatoiveineen ja CV viimeistään maanantaina 15.9. osoitteeseen rekry2@unicef.fi.

Suomen UNICEF ry pyrkii rekrytoinnissaan edistämään yhdenvertaisuuden toteutumista. Tasaväkisten hakijoiden kohdalla annamme etusijan hakijalle, jonka työnsaantimahdollisuudet saattavat olla muita heikommat esimerkiksi vähemmistötaustan tai vammaisuuden vuoksi.