Yhdessä olemme auttaneet valtavasti lapsia sodan keskellä

Kiitos tuestanne Ukrainan lapsille, suomalaiset

Suomalaisten tuki Ukrainan lapsille on ylittänyt kaikki odotuksemme. Saatu tuki mahdollistaa sen, että UNICEF on paikan päällä Ukrainassa ja sen naapurimaissa auttamassa ja suojelemassa lapsia. Alueelle lähtee jatkuvasti  rekkakuormittain avustustarvikkeita, emme jätä Ukrainan lapsia yksin kriisin keskelle.

Sotaa Ukrainasta paenneita ihmisiä on jo yli viisi miljoonaa. Puolet heistä on lapsia. UNICEF on heidän tukenaan pakomatkan varrella.

Kiitoksena suomalaisten merkittävästä tuesta voimme tehdä kaksi lupausta:

  • UNICEF vie apusi luotettavasti ja nopeasti perille.
  • Kun sota on ohi, pitkäjänteinen työmme Ukrainan lasten tulevaisuuden eteen jatkuu.

Olemme lasten puolella, aina.

Infografiikka, joka kertoo avun perillemenosta  Infografiikka, joka kertoo UNICEFin avustustyöstä Ukrainassa.

Blue Dot: sininen lepopiste auttaa pakenevia lapsia

Pakolaisten määrä Ukrainassa ja sen naapurimaissa kasvaa nopeasti, puhutaan miljoonista ihmisistä, joista suuri osa on lapsia. UNICEF kumppaneineen, yhteistyössä paikallisten viranomaisten kanssa, vastaa pakolaislasten hätään perustamalla 26 Blue Dot pistettä suurimpien pakoreittien varrelle.

Blue Dot -pisteessä perheet saavat psykososiaalista tukea, ohjeita ja tärkeitä tietoja tilanteen kehittymisestä. Lapsille ja äideille Blue Dot tarkoittaa turvallista tilaa raskaan pakomatkan keskellä. Yksinään pakenevat lapset voidaan tunnistaa ja mahdollisuuksien mukaan yhdistää perheidensä kanssa.

Lapsille ja perheille on tarjolla myös huopia, lämpimiä vaatteita, hygieniatarpeita ja vauvanruokaa sekä tarvittaessa ensiapua.

Yhden Blue Dot -pisteen kautta kulkee noin 3000 - 5000 ihmistä päivittäin, joten UNICEFin apu tavoittaa jopa yli 100 000 ihmistä joka päivä.

Lapsi teraputti leikki 4-vuotiaan Dashan kanssa UNICEFin blue dot-tilassa

Lapsiin erikoistunut terapeutti leikkii 4- vuotiaan Dashan kanssa Blue Dot-pisteessä. Palaca, Moldovassa.

Haluatko auttaa lisää?

sisrukset seisovat tien penkalla ja tyttö tekee sormillaan sydämen muodon Voit tukea Ukrainan lapsia lahjoittamalla lisää hätäaputyöhön 

Tee kertalahjoitus

Tehokkain ja pitkäjänteisin tapa tukea maailman lasten parempaa tulevaisuutta on ryhtyä UNICEFin kuukausilahjoittajaksi

Liity nyt kuukausilahjoittajaksi