Apua lapsille kriisin keskellä

Auta Ukrainan lapsia

Ukrainan lapset ovat vaarassa! UNICEF on paikan päällä Ukrainassa ja sen naapurimaissa auttamassa ja suojelemassa lapsia. Alueelle lähtee jatkuvasti rekkakuormittain avustustarvikkeita, emme jätä Ukrainan lapsia yksin kriisin keskelle.

Sotaa Ukrainasta paenneita ihmisiä on jo yli viisi miljoonaa, Suomen koko väestön verran. Puolet heistä on lapsia. UNICEF on heidän tukenaan pakomatkan varrella.

Kiitoksena suomalaisten merkittävästä tuesta voimme tehdä kaksi lupausta:

  • UNICEF vie apusi luotettavasti ja nopeasti perille.
  • Kun sota on ohi, pitkäjänteinen työmme Ukrainan lasten tulevaisuuden eteen jatkuu.

Olemme lasten puolella, aina.

Lahjoita heti - autetaan yhdessä Ukrainan lapsia ja perheitä

Voit tehdä lahjoituksen verkkopankissa, maksukortilla tai MobilePaylla. Huomaathan, että voit tehdä lahjoituksen myös nimettömänä jättämättä henkilötietojasi.

Lahjoitan

Antamiasi henkilötietoja käsitellään EU:n tietosuoja-asetuksen mukaisesti tietosuojaselosteessa kuvatulla tavalla. Lisätietoja täällä.

Mikäli keräystavoite ylitetään tietyn hätäavun yhteydessä, käytetään kerätyt varat toisilla kriisialueilla. Ukrainan tilanteen vakavuuden vuoksi tämä on hyvin epätodennäköistä. Pankin verkkopalvelussa vastaanottajana näkyy Paytrail Oyj, joka on käyttämämme maksujen välittäjä.

MobilePayn kautta voit tehdä lahjoituksen numeroon 33742.

Voit lahjoittaa myös tekstiviestillä: 
Lähetä tekstiviesti UKRAINA numeroon 16110 (viestin hinta 20 euroa)

UUTTA: Haluatko auttaa Ukrainan lapsia vielä vähän enemmän? Perusta oma keräys ja kutsu ystäväsi mukaan auttamaan.

Yrityslahjoitukset Ukrainan lasten hyväksi ovat niin ikään mahdollisia, myös tilisiirtona.

UNICEF auttaa lapsia
selviytymään sodan keskellä

Infografiikka, joka kertoo avun perillemenosta  Infografiikka, joka kertoo UNICEFin avustustyöstä Ukrainassa.

Ukrainan kriisi uhkaa jopa 7,5 miljoonan lapsen elämää. Ukrainan lapset tarvitsevat epätoivoisesti rauhaa. Yhdenkään lapsen ei pitäisi joutua sodan keskelle.

– UNICEF on syvästi huolissaan Ukrainan lapsista, joiden elämä ja hyvinvointi ovat uhattuna, sanoo Marja-Riitta Ketola, Suomen UNICEFin pääsihteeri.

Pieni tyttö hymyilee UNICFin työntekijän sylissä.

Turvassa! Viisvuotias Emma leikkii UNICEFin työtekijän kanssa Ukrainan ja Romanian rajalla olevassa UNICEFin Blue Hub -keskuksessa. Emma ja hänen äitinsä Yulia pakenivat sotaa Odessasta.

Blue Dot: sininen lepopiste auttaa pakenevia lapsia

Pakolaisten määrä Ukrainassa ja sen naapurimaissa kasvaa nopeasti, puhutaan miljoonista ihmisistä, joista suuri osa on lapsia. UNICEF kumppaneineen, yhteistyössä paikallisten viranomaisten kanssa, vastaa pakolaislasten hätään perustamalla 26 Blue Dot pistettä suurimpien pakoreittien varrelle.

Blue Dot -pisteessä perheet saavat psykososiaalista tukea, ohjeita ja tärkeitä tietoja tilanteen kehittymisestä. Lapsille ja äideille Blue Dot tarkoittaa turvallista tilaa raskaan pakomatkan keskellä. Yksinään pakenevat lapset voidaan tunnistaa ja mahdollisuuksien mukaan yhdistää perheidensä kanssa.

Kaksi ihmistä rakentaa Blue Dot -tilaa hämärtyvässä illassa.

Blue Dot -pisteitä rakennetaan yötä-päivää. Nämä kuvat ovat Romaniasta.

Lapsille ja perheille on tarjolla myös huopia, lämpimiä vaatteita, hygieniatarpeita ja vauvanruokaa sekä tarvittaessa ensiapua.

Yhden Blue Dot -pisteen kautta kulkee noin 3000 - 5000 ihmistä päivittäin, joten UNICEFin apu tavoittaa jopa yli 100 000 ihmistä joka päivä. Sinisiä tukipisteitä pystytetään mm. Moldovaan, Romaniaan ja Puolaan. Pisteet toimivat yhteistyössä keskenään, joten pakolaislasten matkaa voidaan seurata paikkakunnalta toiselle.

 

 

 

Tuoreimmat uutiset UNICEFin työstä Ukrainassa

Myös yritykset voivat nyt tehdä sivuillamme rahalahjoituksen. UNICEF toimittaa tuen lapsille, jotka kärsivät Ukrainan kriisistä.

Lue lisää, lahjoita

Miten hätäaputarvikkeet saavuttavat lapset pommitusten keskellä Ukrainassa? UNICEFin hankintaosaston hätäaputyön päällikkö Emma Maspero kertoo.

Lue lisää

UNICEFin lahjoittamat sairaanhoitovälineet ja suojavarusteet tulivat kipeään tarpeeseen kiovalaisessa lastensairaalassa, jossa äitejä ja vastasyntyneitä hoidetaan pommitusten keskellä kellarissa.

Lue lisää