Investoi lapsen tärkeimpiin päiviin

Laita hyvä jakoon Whatsapp

Lapsen 1000 ensimmäistä päivää ovat kriittisen tärkeät. Näiden päivien aikana määrittyy moni tulevaisuuden reunaehto, kuten kyky oppimiseen.

UNICEF on käynnistänyt ohjelman, jossa pieni ryhmä lahjoittajia sijoittaa yhdessä lasten tulevaisuuteen Malawissa. RYHMÄ ON TÄYNNÄ! UUSI LAHJOITTAJARYHMÄ PERUSTETTU - LUE LISÄÄ AFRIKKA 2030 -RYHMÄSTÄ!

Yhdessä UNICEFin kanssa saat aikaan tuloksia Malawin lapsille terveyteen, ravitsemukseen, vanhemmuuden tukemiseen ja varhaiskasvatukseen liittyen. Lahjoittajana olet näköalapaikalla - saat mahdollisuuden oppia sekä vaikuttaa.

Lahjoittajaryhmä toimii näin

  • Jokainen ryhmäläinen lupautuu mukaan 1000 päivän eli kolmen vuoden ajaksi ja lahjoittaa ryhmän tukemaan ohjelmaan 20 000 €/vuosi. Yhteensä 3 x 20 000 €.
  • Tukikausi on 3 vuotta vuosina 2020 -2022. RYHMÄ ON TÄYNNÄ. HAEMME TUKIJOITA UUTEEN AFRIKKA 2030 -RYHMÄÄN. LUE LISÄÄ: Afrikka 2030
  • Saat säännöllisesti tietoa työstämme lapsen 1000 ensimmäiseen päivään liittyen ja kuulet, mikä merkitys ja vaikutus tuellasi on Malawissa.
  • Olet osa pientä, noin 10 henkilön ryhmää, joka saa yhdessä aikaan tuloksia. UNICEF järjestää vuosittain ryhmälle 2 tilaisuutta, joihin voit halutessasi osallistua. Ryhmä voi järjestää myös omia tapaamisia.
  • Ryhmäläisille tarjoutuu mahdollisuus omakustanteiseen kenttämatkaan Malawiin.
  • Ryhmälahjoittaminen sopii myös kiireiselle. Voit itse määritellä aktiivisuutesi ryhmässä.

Mitä ryhmä tukee?

Ryhmän tuki kohdistuu kahteen ns. lastenkeskukseen, community-based child care centres, jotka tarjoavat kokonaisvaltaisesti varhaislapsuutta tukevia palveluita. Lastenkeskusta voi ajatella päiväkodin ja neuvolan yhdistelmänä.

Kouluttamalla terveystyöntekijöitä ja varhaiskasvattajia pyritään vahvistamaan vanhempien ymmärrystä ja taitoja lapsen hoivaamiseen, vuorovaikutukseen sekä väkivallattoman kasvatukseen liittyen. Näitä asioita edistetään yhteisössä myös laajemmin ja teini-ikäisiin äiteihin panostetaan erityisesti.

Lasten terveyteen ja aliravitsemukseen vaikutetaan vahvistamalla näihin liittyviä palveluita lapsille ja heidän perheilleen. Varmistetaan, että lapset saavat tarvittavat rokotukset, tarpeellisen A-vitamiinilisän sekä hoitoa tavallisiin lastentauteihin ja aliravitsemukseen.  

Miksi Malawi?

Malawi on yksi maailman köyhimmistä valtioista, jossa lapsikuolleisuus on korkea. Kolmasosa äideistä on teini-ikäisiä ja aliravitsemuksen aiheuttama lasten lyhytkasvuisuus on yleistä. Liian moni lapsi joutuu kokemaan fyysistä kuritusta ja liian harva saa kehitystään tukevaa hoivaa ja stimulointia.

Malawin hallitus on osoittanut, että tuloksia on mahdollista saada aikaan. UNICEF Malawi on innovaatiotyön edelläkävijä ja sitoutunut vahvasti tekemään työtä lapsen 1000 ensimmäisen päivän eteen. 

Kenelle?

Lahjoittajaryhmään voi osallistua yksittäinen henkilö tai vaikkapa pariskunta. Mukaan voi tulla myös yritys, joka henkilöityy yhteen ihmiseen eikä tarvitse perinteisiä yritysyhteistyön elementtejä, kuten räätälöityä viestintää. 

1000 ensimmäistä päivää on keino investoida lasten tulevaisuuteen.

Ilmoittaudu heti tai kysy lisää

Avainasiakasvastaava Hanna Perttu
+358 50 569 9415, hanna.perttu@unicef.fi