Afrikan nuorista voi tulla koko maailmantalouden moottori.  Hetki vaikuttaa heidän tulevaisuuteensa on juuri nyt. Tarvitsemme sijoituksia lapsiin tällä vuosikymmenellä

– UNICEFin Innocenti-tutkimuskeskuksen tutkija David Anthony.

Liity mukaan Afrikka 2030 -ryhmään

UNICEFin Afrikka 2030 -ryhmä sijoittaa lasten ja nuorten tulevaisuuteen kolmen vuoden ajan. Ryhmä tukee yhdessä 1-3 -kohdetta, joista ensimmäinen on koulutusohjelma Sierra Leonessa. Lisää kohteita avataan, kun tarvittava määrä uusia jäseniä liittyy mukaan ryhmään. 

Ryhmän jäsenet sijoittavat kolmen vuoden aikana ryhmän tukemiin ohjelmiin joko 25 000€/vuosi tai ankkurisijoittajana 50 000€/vuosi. Ankkurisijoittajat pääsevät vaikuttamaan tukikohteiden valintaan. Tuettavat ohjelmat valitaan sellaisista Afrikan mantereen maista, joissa on vakavia haasteita lapsen oikeuksien toteutumisessa, mutta myö merkittävää sitoutumista ja valmius ottaa isoja harppauksia kehityksessä eteenpäin.

Ryhmässä pääset tutustumaan UNICEFin työhön ja työn tuloksiin näköalapaikalta yhdessä ryhmän kanssa ja pääset kuulemaan asiantuntijoita eri aiheista. 

Ota yhteyttä: Hanna Perttu, avainasiakasvastaava, suurlahjoitukset. Puh. +358 50 5699 415, [email protected]

Lue lisää Afrikka 2030 -hankkeesta esitteestämme:

Afrikka 2030 -esitteen kansi

Klikkaa oppaan kantta tai tätä linkkiä. 

Sijoitus Afrikan lapsiin on sijoitus koko
maailman tulevaisuuteen

 Afrikkaa uhkaa demografinen aikapommi väestömäärän kasvaessa voimakkaasti. Tällä hetkellä 25 % maailman lapsista asuu Afrikassa, mutta vuosisadan loppuun mennessä arviolta jo puolet maapallon lapsista on afrikkalaisia. Monissa Afrikan maissa on tapahtunut valtavasti positiivista kehitystä viime aikoina. Haasteet ovat silti edelleen huomattavia ja vaikuttavat lasten mahdollisuuksiin, kehitykseen ja heidän oikeuksiensa toteutumiseen.

Riittävät investoinnit lasten terveyteen, koulutukseen ja suojeluun väkivallalta sekä hyväksikäytöltä voivat nostaa mil­joonia köyhyydestä ja luoda kestävät olosuhteet vakaudelle ja vauraudelle Afrikan mantereella. Afrikan positiivisesta kehityksestä hyötyy koko maailma.

Oikea aika tehdä investointeja on juuri nyt ja erityisesti vuoteen 2030 saakka. Tärkeintä on vahvistaa maiden peruspalveluita, erityisesti terveys-, sosiaalihuolto-, koulutus- ja lastensuojelujärjestelmiä, sekä taata tasa-arvoiset mahdollisuudet kaikille. Yhdessä voimme auttaa tämän päivän lapsia ja nuoria saamaan parhaan mahdollisen alun elämälle ja tarvittavat tiedot ja taidot työelämää varten. 

 

Infografiikka Afrikan lapsimäärän kehityksestä. Nyt lähes puolet afrikkalaisista on alle 18-vuotiaita. Vuoteen 2030 alle 18-vuotiaiden määrä kasvaa lähes 170 miljoonalla. Vuoteen 2100 mennessä puolet maailman alle 18-vuotiaista elää Afrikassa.

UNICEFin Innocenti-tutkimuskeskuksen tutkijan David Anthonyn osallistui marraskuussa Suomen UNICEFin järjestämään webinaariin ja kertoi Afrikan lasten tulevaisuudesta (kesto 30 min):  

UNICEF Afrikka 2030 David from Source on Vimeo.

 Sivun pääkuva: Madagascarilaisia lapsia Mahanoron alueella ©UNICEF/UN0327674/Ralaivita