Sodan keskellä tarvitaan toivoa.

Autetaan yhdessä Jemenin lapsia

Jemenin lasten tilanne on katastrofaalinen. Aliravittuja lapsia on jo yli kaksi miljoonaa.

15 eurolla lahjoitat kahden viikon annoksen ravitsevaa maapähkinätahnaa aliravitulle lapselle.

Jemenin lapset tarvitsevat sinun apuasi.

Voit tehdä lahjoituksen verkkopankissa, maksukortilla tai MobilePaylla. Huomaathan, että voit tehdä lahjoituksen myös nimettömänä jättämättä henkilötietojasi.

Lahjoitan

Antamiasi henkilötietoja käsitellään EU:n tietosuoja-asetuksen mukaisesti tietosuojaselosteessa kuvatulla tavalla. Lisätietoja täällä.

Voit myös lahjoittaa

  • Tekstiviestillä: lähetä viesti JEMEN15 numeroon 16110 (15 €)

Kuinka toimimme Jemenissä?

UNICEF yhteistyökumppaneineen vastaa kriisialueen vesihuollosta, lasten ravitsemuksesta, rokotuksista, koulunkäynnin jatkumisesta ja koronapandemian hoidosta. Tällä hetkellä UNICEFilla on maassa 382 työntekijää.

Pitkään kestäneestä sodasta huolimatta UNICEFin työ Jemenissä jatkuu keskeytyksettä. Tällä hetkellä avunannon keskeisiä alueita ovat aliravitsemuksen hoito sekä terveydenhoitojärjestelmän vahvistaminen, etenkin rokotuskampanjat ja työ tartuntatautien ehkäisemiseksi.

Tämän lisäksi kunnostamme vesijärjestelmiä sekä toimitamme vedenpuhdistustarvikkeita ja puhdistustarvikkeita. Autamme lapsia pääsemään takaisin kouluun ja pysymään opetuksen piirissä: kunnostamme myös kouluja, perustamme väliaikaisia kouluja ja koulutamme opettajia esimerkiksi psykososiaalisessa tuessa lapsille.

Toimitamme muun muassa koulutarvikkeita, lääkkeitä, sairaalatarvikkeita, vitamiineja ja ruokaa ja jaamme äideille ravitsemusneuvontaa. Olemme lisänneet liikkuvia klinikoita, koska enää alle puolet terveyskeskuksista toimii.

Autamme haavoittuvimpia perheitä myös käteisavustuksin. Tämä vuonna yli 9 miljoonaa ihmistä on saanut Emergency Cash Programme -ohjelman puitteissa käteistä rahaa välttämättömin menoihinsa.

Pientä lasta ruokitaan muovilusikalla.

Apu kulkee kaikkialle

UNICEFilla on Jemenissä tiiviit yhteistyöverkostot ja vahva asema hallituksen kumppanina. Tarvikkeet toimitetaan Jemeniin lentoteitse, laivalla ja pienemmillä veneillä.

Apu saavuttaa eri kulkuvälineillä kaukaisimmatkin kylät. Yli 200 paikallisen yhteistyökumppanin panos on tärkeä.

UNICEF tarvitsee 535 miljoonaa dollaria humanitaariseen työhönsä Jemenissä. Jokaisesta lahjoitetusta eurosta 79 senttiä käytetään lasten auttamiseen Jemenissä. Vain 21 senttiä menee keräysten toteuttamiseen ja välttämättömään hallintoon.