Auta Afganistanin lapsia - lahjoita hätäapuun

Afganistanin lasten turvallisuus on vakavasti uhattuna maan kärjistyneen tilanteen vuoksi. Lahjoituksesi on elintärkeä, me pystymme auttamaan nopeasti. UNICEF on tehnyt töitä maassa jo 65 vuotta, emmekä ole lähdössä minnekään. Me emme jätä Afganistanin lapsia yksin.

Lahjoita heti - autetaan yhdessä Afganistanin lapsia ja perheitä vakavan kriisin keskellä.

Voit tehdä lahjoituksen verkkopankissa, maksukortilla tai MobilePaylla. Huomaathan, että voit tehdä lahjoituksen myös nimettömänä jättämättä henkilötietojasi.

Lahjoitan

Antamiasi henkilötietoja käsitellään EU:n tietosuoja-asetuksen mukaisesti tietosuojaselosteessa kuvatulla tavalla. Lisätietoja täällä.

Voit lahjoittaa myös tekstiviestillä:

  • Lähetä tekstiviesti HÄTÄ numeroon 16110 (viestin hinta 15 euroa)

Mikäli keräystavoite ylitetään tietyn hätäavun yhteydessä, käytetään kerätyt varat toisilla kriisialueilla. Pankin verkkopalvelussa vastaanottajana näkyy Paytrail Oyj, joka on käyttämämme maksujen välittäjä.

Afganistan:
lasten kriisi

  • Lapsia on kuollut ja loukkaantunut väkivaltaisuuksissa
  • Lapsia on värvätty taistelijoiksi
  • Lapset kärsivät ravinnon puutteesta, vakava aliravitsemus uhkaa joka toista alle 5-vuotiasta lasta
  • Yli puoli miljoonaa ihmistä on joutunut jättämään kotinsa, heistä yli puolet on lapsia
  • 4 miljoonaan lapsen koulunkäynti on keskeytynyt 
  • Korona leviää

Lasten turvallisuus
vakavasti uhattuna

Afganistan on jo vuosia ollut yksi vaarallisimmista paikoista olla lapsi, mutta viimeaikaisten levottomuuksien ja väkivaltaisuuksien vuoksi tilanne on vielä epätoivoisempi. UNICEF on erittäin huolissaan lasten turvallisuudesta, erityisesti aseellisten ryhmittymien suorittamista lasten värväämisistä taistelijoiksi.

Väkivaltaisuuksien lisäksi myös koronapandemia ja kuivuus ovat vaikeuttaneet maan tilannetta. Humanitaarinen kriisi koskettaa nyt yli 18 miljoonaa afganistanilaista - joista puolet on lapsia. Huolestuttavaa on myös lasten putoaminen koulujärjestelmän ulkopuolelle - yli 4 miljoonalla lapsella ei ole tällä hetkellä pääsyä kouluun.

UNICEFin työ
jatkuu ja vahvistuu

UNICEF on työskennellyt Afganistanissa lasten ja perheiden hyväksi jo vuodesta 1949. Olemme tänä aikana rakentaneet luottamusta yhteisöjen kanssa sekä luoneet tärkeitä verkostoja eri toimijoiden ja kumppaneiden kanssa. Kenttätyömme ulottuu joka puolelle maata. Tänä vuonna jo 1,7 miljoonaa ihmistä on saanut kauttamme humanitaarista apua.

Juuri nyt työmme keskittyy elämää pelastavan hätäavun toimittamiseen lapsille ja perheille. Toimitamme muun muassa ravintoa aliravituille lapsille, vettä sekä liikkuvia terveysklinikoita kiireellisen sairaalahoidon antamiseksi. Jatkamme myös pitkäjänteistä työtämme esimerkiksi tyttöjen koulunkäynnin tukemiseksi.

Tilanteen huonontuessa me emme luovuta. Sen sijaan teemme töitä tavoittaaksemme vielä useampia avun tarpeessa olevia lapsia ja naisia.

Näin sinun
lahjoituksesi auttaa

Olemme läsnä koko maassa lasten ja perheiden tukena ja jatkamme elintärkeiden tarvikkeiden toimittamista kaikkein heikoimmassa asemassa oleville. UNICEF toimittaa lahjoittamasti avun luotettavasti perille.

UNICEF on varautunut kriisiin ja varastoinut hätäaputarvikkeita eri puolille maata. Jaamme hygieniapakkauksia, kuljetamme vettä, hoidamme aliravittuja lapsia ja rokotamme vauvoja ja pikkulapsia.

Kabuliin on noussut nopeasti uusia maan sisäisten pakolaisten leirejä ja olemme perustaneet niihin lapsiystävällisiä tiloja, ravitsemuskeskuksia ja rokotuspaikkoja.


Päivitys:

Keräystulos 5.11.2021: 670 000 euroa
Keräystulos 3.9.2021: 432 000 euroa
Keräystulos 26.8.2021: 337 000 euroa