Siirry sisältöön

Jemen: autetaan yhdessä lapsia kriisin keskellä

Valitse lahjoitustapa
Valitse lahjoitustapa
Valitse lahjoitussumma
  • Minimilahjoitus 2 €
  • Minimilahjoitus 2 €

Voit tehdä lahjoituksen verkkopankissa, maksukortilla tai MobilePaylla. Huomaathan, että voit tehdä lahjoituksen myös nimettömänä jättämättä henkilötietojasi.

Jemen: lapsi kurkistaa ikkunasta.

Jemenin lasten tilanne on katastrofaalinen. Aliravittuja lapsia on jo yli kaksi miljoonaa. 15 eurolla lahjoitat kahden viikon annoksen ravitsevaa maapähkinätahnaa aliravitulle lapselle.

Kuinka toimimme Jemenissä?

UNICEF yhteistyökumppaneineen vastaa kriisialueen vesihuollosta, lasten ravitsemuksesta, rokotuksista, koulunkäynnin jatkumisesta ja koronapandemian hoidosta. Tällä hetkellä UNICEFilla on maassa 382 työntekijää.

Pitkään kestäneestä sodasta huolimatta UNICEFin työ Jemenissä jatkuu keskeytyksettä. Tällä hetkellä avunannon keskeisiä alueita ovat aliravitsemuksen hoito sekä terveydenhoitojärjestelmän vahvistaminen, etenkin rokotuskampanjat ja työ tartuntatautien ehkäisemiseksi.

Tämän lisäksi kunnostamme vesijärjestelmiä sekä toimitamme vedenpuhdistustarvikkeita ja puhdistustarvikkeita. Autamme lapsia pääsemään takaisin kouluun ja pysymään opetuksen piirissä: kunnostamme myös kouluja, perustamme väliaikaisia kouluja ja koulutamme opettajia esimerkiksi psykososiaalisessa tuessa lapsille.

Toimitamme muun muassa koulutarvikkeita, lääkkeitä, sairaalatarvikkeita, vitamiineja ja ruokaa ja jaamme äideille ravitsemusneuvontaa. Olemme lisänneet liikkuvia klinikoita, koska enää alle puolet terveyskeskuksista toimii.

Autamme haavoittuvimpia perheitä myös käteisavustuksin. Tämä vuonna yli 9 miljoonaa ihmistä on saanut Emergency Cash Programme -ohjelman puitteissa käteistä rahaa välttämättömin menoihinsa.

Apu kulkee kaikkialle

UNICEFilla on Jemenissä tiiviit yhteistyöverkostot ja vahva asema hallituksen kumppanina. Tarvikkeet toimitetaan Jemeniin lentoteitse, laivalla ja pienemmillä veneillä.

Apu saavuttaa eri kulkuvälineillä kaukaisimmatkin kylät. Yli 200 paikallisen yhteistyökumppanin panos on tärkeä.