Metsämörri-toiminta sai UNICEFin Lapsen oikeuksien vaikuttaja 2020 -tunnustuksen

Laita hyvä jakoon Whatsapp
19.11.2020

Suomen UNICEF myöntää Lapsen oikeuksien vaikuttaja 2020 -tunnustuksen Suomen Ladun ja Finlands Svenska Idrott rf:n Metsämörri-Skogsmulle toiminnalle. Metsämörritoiminta innostaa lapset lähiluontoon leikkimään, liikkumaan, ihmettelemään ja tutkimaan.

Lasten ehdoilla: Metsämörri-toiminta tukee ympäristön suojelua ja kunnioittamista. Palkinto jaettiin 19.11. Liisa-myrskyn keskellä Kauniaisissa Daghemmet Lyanissa. Metsämörri-hahmo (Lotta Söderlund, vas) johdatteli kaikki ensin metsäretkelle ja sitten jaettiin sateelta suojatut tunnustukset.
Lasten ehdoilla: Metsämörri-toiminta tukee ympäristön suojelua ja kunnioittamista. Palkinto jaettiin 19.11. Liisa-myrskyn keskellä Kauniaisissa Daghemmet Lyanissa. Metsämörri-hahmo (Lotta Söderlund, vas) johdatteli kaikki ensin metsäretkelle ja sitten jaettiin sateelta suojatut tunnustukset.

Toiminta on vahvasti mukana varhaiskasvatuksen arjessa, päiväkodeissa ja kouluissa, ja tavoittaa näin pienimmätkin lapset.

– Metsämörri-toiminta tukee ympäristön suojelua ja kunnioittamista lasten ehdoilla. Lapsille on tärkeä päästä osallistumaan ympäristöasioiden edistämiseen ja toimia esikuvana myös aikuisille, toteaa lapsiasiavaltuutettu Elina Pekkarinen, joka on Lapsen oikeuksien vaikuttaja -tunnustuksen valintakomitean jäsen.

Suomen Ladun toiminnanjohtaja Eki Karlsson ja Finlands Svenska Idrott rf:n kuntourheiluvastaava Eva-Lotta Backman ovat otettuja Suomen UNICEF:in Lapsen oikeuksien vaikuttaja -palkinnosta.

– Tämä palkinto on ansaittu kiitos kaikille Suomen Metsämörri-ohjaajille. Suomen Latu ja Finlands Svenska Idrott rf mahdollistavat toiminnan, mutta ohjaajat ovat ne, joille tunnustus todella kuuluu, Karlsson toteaa.

Suomen UNICEF jakaa vuosittain Lapsen oikeuksien vaikuttaja -tunnustuksen henkilölle tai taholle, joka on tehnyt ansiokasta työtä lapsen oikeuksien puolesta. Tunnustuksen tarkoitus on lisätä tietoa YK:n lapsen oikeuksien sopimuksesta, jota juhlistetaan 20.11. Sopimus syntyi vuonna 1989 ja on maailman ratifioiduin ihmisoikeussopimus.

Metsämörri-Skogsmulle -toiminnassa painotetaan ympäristökasvatusta, lähiluonnon merkitystä, kokemuksellista oppimista ja vapaata leikkiä. Metsämörritoiminta perustuu kuvitteelliseen satuhahmoon, joka elää metsässä ja innostaa lapsia liikkumaan ja leikkimään luonnossa. Metsämörri-ohjaajia on Suomessa yli 15 000, ja arviolta 50 000 suomalaislasta osallistuu toimintaan joka vuosi.

Haastattelupyynnöt ja lisätiedot:

Laura Seppälä, Viestintäpäällikkö, Suomen UNICEF
laura.seppala@unicef.fi puh. 050 331 1886


Suomen UNICEF myöntää Lapsen oikeuksien vaikuttaja -tunnustuksen vuosittain henkilölle tai taholle, joka on tehnyt ansiokasta työtä lapsen oikeuksien puolesta. Tunnustuksen tarkoitus on lisätä tietoa YK:n lapsen oikeuksien sopimuksesta, jota juhlistetaan lapsen oikeuksien päivänä 20.11. Tunnustus on myönnetty vuodesta 2004 lähtien.

Tunnustuksen saajan päättää Suomen UNICEFin hallitus nimityskomitean esityksen perusteella. Komitean jäseniä ovat lapsiasiavaltuutettu Elina Pekkarinen, Lastensuojelun Keskusliiton toiminnanjohtaja Hanna Heinonen ja Suomen UNICEFin hallituksen jäsen Seppo Sauro sekä Suomen UNICEFin suojelija Jenni Haukio, joka toimii myös nimityskomitean puheenjohtajana.

Lapsen oikeuksien vaikuttaja -tunnustus on aiemmin myönnetty seuraaville:

2004 Elisabeth Rehn, 2005 Kaija Juurikkala, 2006 Jari Sinkkonen, 2007 Tuula Åkerlund, 2008 Icehearts ry, 2009 Kalle Justander, 2010 Myrsky –hanke, 2011 Ensi- ja turvakotien liitto, 2012 Koulunkäynnin ohjaajat ja avustajat, 2013 Sisu-partio, 2014 Kirjastot, 2015 Minna Salmi ja Esa Iivonen, 2016 Timo Parvela, 2017 Närpiön kunta, 2018 Helsingin Sanomien Lasten Uutiset ja Tiedekysymykset, 2019 Marjatta Bardy.

Tuoreimmat

Kuule UNICEFin toiminnasta ja tilaa Unicefin uutiskirje

Tilaamalla uutiskirjeemme kuulet säännöllisesti missä liikumme ja kuinka autamme maailmalla? Uutiskirje ilmestyy noin 1–2 kertaa kuukaudessa ja voit peruuttaa sen milloin tahansa.

Antamiasi henkilötietoja käsitellään EU:n tietosuoja-asetuksen mukaisesti tietosuojaselosteessa kuvatulla tavalla. Lisätietoja täällä.