Suomen valtiolta 5,5 miljoonaa euroa UNICEFin perustyöhön

Laita hyvä jakoon Whatsapp
23.5.2018

Korvamerkitsemätön perusrahoitus on elintärkeää UNICEFin työlle heikoimmassa asemassa olevien lasten hyväksi.

Nouhoum Hamar kurkottelee kohti lisäravinnepussia, joka sisältää maapähkinätahnaa. Malissa Suomen valtion lahjoittaman kaltainen perusrahoitus turvasi UNICEFin ravitsemusohjelman toteuttamisen ja 6000 aliravitun lapsen hoidon.
Nouhoum Hamar kurkottelee kohti lisäravinnepussia, joka sisältää maapähkinätahnaa. Malissa Suomen valtion lahjoittaman kaltainen perusrahoitus turvasi UNICEFin ravitsemusohjelman toteuttamisen ja 6000 aliravitun lapsen hoidon.
© UNICEFDicko

Joustava perusrahoitus mahdollistaa niin UNICEFin pitkäjänteisen työn kuin reagoinnin äkillisiin kriiseihin. Vuonna 2017 UNICEF vastasi 337 humanitaariseen kriisiin – niin konflikteihin kuin luonnonkatastrofeihin – yhteensä 102 maassa. Niistä vain muutama ylitti uutiskynnyksen. UNICEF pystyy käyttämään korvamerkitsemättömän rahoituksen siellä missä tarve on suurin ja mihin rahoitusta on muuten vaikea saada.

Esimerkiksi UNICEFin Ugandan maatoimisto pystyi viime vuonna vastaamaan maan pakolaiskriisiin noin neljän miljoonan dollarin perusrahoituksen turvin. Ugandassa oli yhteensä 1,4 miljoonaa pakolaista Etelä-Sudanista, Burundista ja Kongon demokraattisesta tasavallasta.

Malissa perusrahoitus turvasi UNICEFin ravitsemusohjelman toteuttamisen. Sen ansiosta muun muassa 4,7 miljoonaa lasta sai A-vitamiinilisän ja 6000 vakavasti aliravittua lasta sai hoitoa. Ruandassa perusrahoitus mahdollisti esimerkiksi vastasyntyneiden ja äitien terveydenhoidon sekä opetuksen laadun kehittämisen.

Suomen valtio säilyttää perustukensa UNICEFille edellisvuotisella tasolla. Myös Suomen UNICEFin kuukausilahjoittajien tuki menee samaan perusrahastoon. Vuonna 2017 ennätykselliset yli 87 000 kuukausilahjoittajaamme lahjoitti yhteensä 14 miljoonaa euroa työhömme lasten hyväksi.

UNICEF saa kaikki varansa lahjoituksina yksityisiltä henkilöiltä, säätiöiltä, yrityksiltä ja valtioilta.

Kuule UNICEFin toiminnasta ja tilaa Unicefin uutiskirje

Tilaamalla uutiskirjeemme kuulet säännöllisesti missä liikumme ja kuinka autamme maailmalla? Uutiskirje ilmestyy noin 1–2 kertaa kuukaudessa ja voit peruuttaa sen milloin tahansa.

Antamiasi henkilötietoja käsitellään EU:n tietosuoja-asetuksen mukaisesti tietosuojaselosteessa kuvatulla tavalla. Lisätietoja täällä.