Jemenin lasten hätähuuto lapsen oikeuksien päivänä

Laita hyvä jakoon Whatsapp
20.11.2018

30 000 jemeniläislasta kuolee vuosittain aliravitsemuksesta johtuviin syihin.

Lääkäri mittaa jemeniläisen Yahya Hamoud Ali Al Huzefin käsivartta, koska 9 kuukautta vanha Yahya kärsii aliravitsemuksesta. Hän sai hoitoa UNICEFin tuella sairaalassa Sanaan laitamilla 30.  lokakuuta 2018. (c) Mohammed Huwais
Lääkäri mittaa jemeniläisen Yahya Hamoud Ali Al Huzefin käsivartta, koska 9 kuukautta vanha Yahya kärsii aliravitsemuksesta. Hän sai hoitoa UNICEFin tuella sairaalassa Sanaan laitamilla 30. lokakuuta 2018. (c) Mohammed Huwais

Jemenissä on käynnissä tämän hetken vakavin humanitaarinen kriisi. YK:n mukaan sodassa on kuollut yli 10 000 ihmistä, ja taisteluissa haavoittuneita on saman verran.

Sodassa lapsia eivät tapa ainoastaan luodit ja räjähteet.

- Sota lapsia vastaan tarkoittaa saartoja, veden katkaisua, ruoan ja lääkkeiden puutetta, terveydenhuoltojärjestelmän romahtamista ja humanitaarisen avun estämistä. Nämä toimet tappavat tehokkaammin kuin taistelut, sanoo Suomen UNICEFin viestintäpäällikkö Kirsi Haru.

Lapset maksavat sodasta raskaimman hinnan

Joka vuosi 30 000 jemeniläislasta kuolee aliravitsemuksesta johtuviin syihin. Kolera ja ripuli ovat aliravitulle lapselle kohtalokkaita.

Tällä hetkellä 400 000 lasta kärsii hengenvaarallisen vakavasta aliravitsemuksesta. Sen lisäksi puolet jemeniläisistä lapsista on kroonisesti aliravittuja, mikä vaikuttaa heidän kehitykseensä, ja näin koko maan tulevaisuuteen.

Mitä UNICEF tekee

UNICEF vetoaa kaikkiin konfliktin osapuoliin ja kansainväliseen yhteisöön sodan lopettamiseksi sekä lasten ja siviilien suojelemiseksi.

UNICEF tekee Jemenissä työtä kellon ympäri auttaakseen lapsia ja perheitä. Tämän vuoden aikana

  • lähes 200 000 vakavasti aliravittua lasta on saanut UNICEFin tuella hoitoa.
  • Lähes miljoona lasta on saanut muuta terveydenhuoltoa,
  • yli 4 miljoonaa lasta on rokotettu poliota vastaan ja lähes 5 miljoonaa lasta saa avullamme puhdasta vettä.
  • Lisäksi yli puoli miljoonaa lasta on saanut psykososiaalista tukea selvitäkseen kokemistaan traumoista.

 ***

Lisää tietoa:

Lisätietoja antavat:

  • Kirsi Haru, Suomen UNICEF, viestintäpäällikkö, puh: +358 40 766 6926, kirsi.haru@unicef.fi  
  • Juliette Touma, UNICEF, Regional Chief of Communication Middle East and North Africa, puh:  +962-79-867-4628, jtouma@unicef.org

AUTA JEMENIN LAPSIA >>

Kuule UNICEFin toiminnasta ja tilaa Unicefin uutiskirje

Tilaamalla uutiskirjeemme kuulet säännöllisesti missä liikumme ja kuinka autamme maailmalla? Uutiskirje ilmestyy noin 1–2 kertaa kuukaudessa ja voit peruuttaa sen milloin tahansa.

Antamiasi henkilötietoja käsitellään EU:n tietosuoja-asetuksen mukaisesti tietosuojaselosteessa kuvatulla tavalla. Lisätietoja täällä.