Järjestöt haastavat kuntavaaliehdokkaat lasten ja nuorten asialle

Laita hyvä jakoon Whatsapp
16.2.2017

Kuntavaaliehdokkaat haastetaan allekirjoittamaan Lasten ja nuorten valtuutetun huoneentaulu. Allekirjoittamalla ehdokkaat sitoutuvat edistämään lasten ja nuorten hyvinvointia tukevia tavoitteita, mikäli tulevat valituiksi kunnanvaltuutetuiksi.

Huoneentaulu on luettavissa ja allekirjoitettavissa osoitteessa huoneentaulu.fi.

Huoneentaulun tavoitteena on saada ehdokkaat pohtimaan, mitä he ovat valmiita tekemään lasten ja nuorten valtuutettuina. Huoneentaulun allekirjoittaneet ehdokkaat sitoutuvat edistämään seuraavia tavoitteita:

  1. Kuntani toteuttaa harrastustakuun.
  2. Lapsilla ja nuorilla on oikeus osallistua.
  3. Päiväkodissa ja koulussa voidaan hyvin.
  4. Ehkäisevään työhön panostetaan päätöksenteossa ja budjetoinnissa.
  5. Kunnassani edistetään lasten ja nuorten oikeuksia.
  6. Lapsille ja nuorille rakennetaan hyvä elinympäristö.

Huoneentaulu tarjoaa ehdokkaille myös käytännön ehdotuksia siitä, mitä he voivat konkreettisesti tehdä edistääkseen näitä asioita kunnanvaltuutettuina.

- Koulu, varhaiskasvatus, harrastukset ja vapaa-ajan palvelut korostuvat entistä enemmän kuntien toiminnassa, kun sosiaali- ja terveyspalveluiden järjestämisvastuu siirtyy maakunnille. Yksikään kuntavaaliehdokas ei voi sivuuttaa lasten ja nuorten asioita, toteaa huoneentaulun takana olevan ryhmän puheenjohtaja, Suomen Nuorisoyhteistyö – Allianssin pääsihteeri Olli Joensuu.

Allianssi ylläpitää listaa allekirjoittaneista kuntavaaliehdokkaista huoneentaulu.fi -sivustolla sekä julkistaa kevään aikana, minkä puolueiden ehdokkaat sitoutuvat aktiivisimmin lasten ja nuorten hyvinvoinnin parantamiseen.

Huoneentaulun ovat yhteistyössä laatineet seuraavat lasten ja nuorten järjestöt ja viranomaiset: Suomen Nuorisoyhteistyö – Allianssi, Kirkkohallituksen Kasvatus ja perheasiat, Lastensuojelun Keskusliitto, Mannerheimin Lastensuojeluliitto, Pelastakaa Lapset ry, SOS-Lapsikylä, Suomen Nuorisovaltuustojen Liitto ry, Suomen UNICEF, Suomen Vanhempainliitto, Suomen Olympiakomitea ry ja Valtion nuorisoneuvosto.

Lisätietoja

www.huoneentaulu.fi

#huoneentaulu #kuntavaalit

Kuule UNICEFin toiminnasta ja tilaa Unicefin uutiskirje

Tilaamalla uutiskirjeemme kuulet säännöllisesti missä liikumme ja kuinka autamme maailmalla? Uutiskirje ilmestyy noin 1–2 kertaa kuukaudessa ja voit peruuttaa sen milloin tahansa.

Antamiasi henkilötietoja käsitellään EU:n tietosuoja-asetuksen mukaisesti tietosuojaselosteessa kuvatulla tavalla. Lisätietoja täällä.