Varojen puute uhkaa Irakin lasten auttamista

Laita hyvä jakoon Whatsapp
22.7.2015

Yli 3,7 miljoonaa lasta tarvitsee pikaisesti apua Irakissa.

Kotinsa jättämään joutunut jesidityttö Länsi-Irakissa lähellä Syyrian rajaa. Kuva vuodelta 2014. © UNICEF Iraq/2014/Khuzaie
Kotinsa jättämään joutunut jesidityttö Länsi-Irakissa lähellä Syyrian rajaa. Kuva vuodelta 2014. © UNICEF Iraq/2014/Khuzaie

Avustustyö Irakissa on vaarassa, ellei työhön saada nopeasti lisää varoja. Esimerkiksi UNICEF on saanut kasaan tarvittavasta 319 miljoonan dollarin summasta vain reilu puolet.

UNICEFin Irakin toimiston mukaan lähestytään hetkeä, jolloin jo käynnissä olevia avustusohjelmia joudutaan supistamaan tai lopettamaan.

YK varoitti jo kesäkuun alussa, että puolet avustustyöstä on vaarassa varojen puutteen vuoksi.

Tilanne pahenemassa

Yli kahdeksan miljoonan ihmisen arvioidaan tarvitsevan kiireellisesti apua konfliktin runtelemassa Irakissa. Lapsia avuntarvitsijoista on yli 3,7 miljoonaa.

YK on arvioinut, että vuoden loppuun mennessä Irakissa apua tarvitsee kymmenen miljoonaa ihmistä. Se vastaisi jo lähes kolmannesta maan väkiluvusta.

UNICEF auttaa

UNICEF yhteistyökumppaneineen on auttanut muun muassa yli kahta miljoonaa ihmistä saamaan puhdasta vettä, rokottanut viisi miljoonaa lasta poliota vastaan ja rakennuttanut opetustiloja.

UNICEF on auttanut Irakin lapsia vuodesta 1952.

Lahjoita hätäapuun

Kuule UNICEFin toiminnasta ja tilaa Unicefin uutiskirje

Tilaamalla uutiskirjeemme kuulet säännöllisesti missä liikumme ja kuinka autamme maailmalla? Uutiskirje ilmestyy noin 1–2 kertaa kuukaudessa ja voit peruuttaa sen milloin tahansa.

Antamiasi henkilötietoja käsitellään EU:n tietosuoja-asetuksen mukaisesti tietosuojaselosteessa kuvatulla tavalla. Lisätietoja täällä.