UNICEFin lausunto koskien lapsipakolaisia Välimerellä

Laita hyvä jakoon Whatsapp
27.2.2015

UNICEF on huolissaan pitkän ja vaarallisen matkan taittavien lasten puolesta.

Tänä vuonna ei ole kulunut viikkoakaan ilman, että olisimme kuulleet raportteja ihmisistä, jotka pyrkivät vaarallisilla veneillä Välimeren yli Eurooppaan turvapaikan toivossa. Nämä ihmiset ovat pääosin lähtöisin konfliktien repimistä maista.

Joukkopaossa on mukana yhä enemmän lapsia. Matkojen taustalla on traagisia henkilökohtaisia tarinoita. Ne vaarat, jotka lapsi joutuu kohtaamaan matkaa ennen, sen aikana ja sen jälkeen ovat käsittämättömiä. Monet lapsista matkaavat ilman huoltajaa ja ovat alttiita hyväksikäytölle.

UNICEF toivottaa tervetulleeksi Euroopan komission ilmoituksen, että se lisää apuaan Italialle, jotta se pystyy tarjoamaan lapsille kaiken sen avun, hoivan ja tuen, johon heillä on oikeus.

UNICEFin mielestä ainoa tapa estää näitä tragedioita tapahtumasta on ratkaista taustalla olevat ongelmat, kuten konfliktit, köyhyys ja vaino.

Kuule UNICEFin toiminnasta ja tilaa Unicefin uutiskirje

Tilaamalla uutiskirjeemme kuulet säännöllisesti missä liikumme ja kuinka autamme maailmalla? Uutiskirje ilmestyy noin 1–2 kertaa kuukaudessa ja voit peruuttaa sen milloin tahansa.

Antamiasi henkilötietoja käsitellään EU:n tietosuoja-asetuksen mukaisesti tietosuojaselosteessa kuvatulla tavalla. Lisätietoja täällä.