Syyrian pakolaisperheet voivat ostaa lapsilleen talvivaatteita UNICEFin tuella Jordaniassa

Laita hyvä jakoon Whatsapp
8.1.2015

Käytössä on sähköinen avustuskorttijärjestelmä.

Zaatarin pakolaisleirillä asuu tällä hetkellä noin 85 000 ihmistä. © UNICEF/NYHQ2013-0567/Noorani
Zaatarin pakolaisleirillä asuu tällä hetkellä noin 85 000 ihmistä. © UNICEF/NYHQ2013-0567/Noorani

UNICEF ja Maailman ruokaohjelma WFP auttavat 41 000 Syyriasta paennutta lasta saamaan talvivaatteita Zaatarin ja Azraqin leireillä Jordaniassa. Alueella riehuu paraikaa talvimyrsky.

- Lapsia täytyy suojella kovilta talviolosuhteilta, jotta he pysyvät terveinä ja voivat jatkaa koulua, Jordanian UNICEFin johtaja Robert Jenkins sanoo.

Apu toimitetaan perheille WFP:n sähköisillä korteilla, joihin UNICEF on ladannut 14 Jordanian dinaaria eli noin 16,7 euroa per lapsi. Luottokortin tapaan toimivilla korteilla perheet voivat ostaa talvivaatteita, kuten kenkiä, hanskoja, housuja, takkeja ja huiveja WFP:n sopimuskaupoista. Kortit ovat voimassa tammikuun loppuun asti.

- WFP:n e-korttijärjestelmän on ollut alun alkaenkin tarkoitus mahdollistaa avun jakaminen myös muille järjestöille, Dorte Jessen WFP:n Jordanian toimistosta sanoo.

Perheille tiedotetaan tekstiviestien, julisteiden, lentolehtisten ja erilaisten tilaisuuksien kautta, että summa on tarkoitettu lasten talvivaatteisiin.

E-korttikampanjaa ovat tukeneet Kanadan, Saksan ja Yhdysvaltain hallitukset.

UNICEFin talvikampanja tavoittaa Jordaniassa yhteensä 102 000 lasta. Kampanja toteutetaan yhteistyössä WFP:n, YK:n pakolaisjärjestö UNHCR:n ja muiden järjestöjen kanssa.

Osta talvivaatepakkaus lahjaksi

Kuule UNICEFin toiminnasta ja tilaa Unicefin uutiskirje

Tilaamalla uutiskirjeemme kuulet säännöllisesti missä liikumme ja kuinka autamme maailmalla? Uutiskirje ilmestyy noin 1–2 kertaa kuukaudessa ja voit peruuttaa sen milloin tahansa.

Antamiasi henkilötietoja käsitellään EU:n tietosuoja-asetuksen mukaisesti tietosuojaselosteessa kuvatulla tavalla. Lisätietoja täällä.