Siirry sisältöön

Syyrian pakolaisperheet voivat ostaa lapsilleen talvivaatteita UNICEFin tuella Jordaniassa

Käytössä on sähköinen avustuskorttijärjestelmä.

Uutinen
Zaatarin pakolaisleirillä asuu tällä hetkellä noin 85 000 ihmistä. © UNICEF/NYHQ2013-0567/Noorani

UNICEF ja Maailman ruokaohjelma WFP auttavat 41 000 Syyriasta paennutta lasta saamaan talvivaatteita Zaatarin ja Azraqin leireillä Jordaniassa. Alueella riehuu paraikaa talvimyrsky.

- Lapsia täytyy suojella kovilta talviolosuhteilta, jotta he pysyvät terveinä ja voivat jatkaa koulua, Jordanian UNICEFin johtaja Robert Jenkins sanoo.

Apu toimitetaan perheille WFP:n sähköisillä korteilla, joihin UNICEF on ladannut 14 Jordanian dinaaria eli noin 16,7 euroa per lapsi. Luottokortin tapaan toimivilla korteilla perheet voivat ostaa talvivaatteita, kuten kenkiä, hanskoja, housuja, takkeja ja huiveja WFP:n sopimuskaupoista. Kortit ovat voimassa tammikuun loppuun asti.

- WFP:n e-korttijärjestelmän on ollut alun alkaenkin tarkoitus mahdollistaa avun jakaminen myös muille järjestöille, Dorte Jessen WFP:n Jordanian toimistosta sanoo.

Perheille tiedotetaan tekstiviestien, julisteiden, lentolehtisten ja erilaisten tilaisuuksien kautta, että summa on tarkoitettu lasten talvivaatteisiin.

E-korttikampanjaa ovat tukeneet Kanadan, Saksan ja Yhdysvaltain hallitukset.

UNICEFin talvikampanja tavoittaa Jordaniassa yhteensä 102 000 lasta. Kampanja toteutetaan yhteistyössä WFP:n, YK:n pakolaisjärjestö UNHCR:n ja muiden järjestöjen kanssa.

Osta talvivaatepakkaus lahjaksi

Julkaistu8.1.2015