Siirry sisältöön

Lähes miljoona syyrialaislasta saanut apua talven keskellä

Myös suomalaiset ovat samaistuneet pakolaislasten hätään hyisissä olosuhteissa.

Uutinen
Pakolaislapsi leirillä Bekaanlaaksossa Libanonissa. © UNICEF/Lebanon 2015/Miriam Azar

UNICEFin apu on tavoittanut talven kynnyksellä yli 900 000 lasta Syyriassa, Irakissa, Libanonissa, Jordaniassa ja Turkissa. Syyrian sodasta kärsiville perheille on jaettu talvivaatteita, lämmitystarvikkeita sekä rahaa ja sähköisiä kuponkeja talvihankintoja varten.

Tilanne kärjistyi puolisentoista viikkoa sitten talvimyrsky Zinan iskettyä alueelle.

- Olemme onnistuneet kiihdyttämään avustustyötämme vaikeista olosuhteista huolimatta, UNICEFin Lähi-idän ja Pohjois-Afrikan aluejohtaja Maria Calivis sanoo.

Suomalaiset lahjoittajat samaistuvat

Myös suomalaiset ovat reagoineet Syyrian lasten hätään talven tullen. Suomen UNICEFin uniceflahja.fi-palvelun kautta talvivaatepaketteja on hankittu viikon aikana yli sata.

- Se on moninkertaisesti tavallista enemmän. Suomalaiset tietävät, miltä tuntuu palella talvella, Suomen UNICEFin tiedotuspäällikkö Kirsi Haru sanoo.

Työ jatkuu

- Vaikka nämä saavutukset ovat tärkeitä, ne kalpenevat konfliktista kärsivien perheiden ja lasten määrän rinnalla, Calivis muistuttaa.

Syyrian kriisi on jatkunut pian neljä vuotta. UNICEFin arvion mukaan vähintään seitsemän miljoonaa lasta on pikaisen avun tarpeessa. Monet heistä asuvat keskeneräisissä rakennuksissa ja leireillä säiden armoilla.

Osta talvivaatepakettiMaailmalla on poikkeuksellinen määrä kriisejä käynnissä. Lahjoita hätäapuun.

Julkaistu19.1.2015