Ihmisoikeudet kehitysyhteistyöhön

Laita hyvä jakoon Whatsapp
26.6.2015

Mitä ihmisoikeusperustainen kehitysyhteistyö tarkoittaa, miksi se on tärkeää ja miten sitä toteutetaan? Näihin kysymyksiin löydät vastauksen Suomen UNICEFin laatimasta oppaasta.

Suomen UNICEFin laatima, englanninkielinen opas Introduction to the Human Rights Based Approach kertoo tiiviisti ja käytännönläheisesti, mistä on kyse ihmisoikeusperustaisessa kehitysyhteistyössä.

Opas auttaa suomalaisia ja kumppanimaiden järjestöjä toteuttamaan työssään YK:n ihmisoikeussopimuksen ja Suomen kehityspolitiikan periaatteita. Oppaassa käydään läpi ihmisoikeusperustaisen kehitysyhteistyöhankkeen suunnittelu, toteutus ja arviointi.

Lisäksi opas valottaa ihmisoikeusperustaisen kehitysyhteistyön perusperiaatteita, kohderyhmiä ja tarjoaa sanaston. Käsitteitä ja työkaluja on havainnollistettu selkeillä piirroksilla ja kaavioilla.

Tutustu oppaaseen.

 

Kuule UNICEFin toiminnasta ja tilaa Unicefin uutiskirje

Tilaamalla uutiskirjeemme kuulet säännöllisesti missä liikumme ja kuinka autamme maailmalla? Uutiskirje ilmestyy noin 1–2 kertaa kuukaudessa ja voit peruuttaa sen milloin tahansa.

Antamiasi henkilötietoja käsitellään EU:n tietosuoja-asetuksen mukaisesti tietosuojaselosteessa kuvatulla tavalla. Lisätietoja täällä.