Aseryhmä sieppasi ainakin 89 poikaa Etelä-Sudanissa

Laita hyvä jakoon Whatsapp
23.2.2015

Siepattujen poikien todellinen lukumäärä saattaa olla huomattavasti suurempi.

Viime vuonna Etelä-Sudanissa oli 12 000 lapsisotilasta. © UNICEF/NYHQ2015-0119/Peru
Viime vuonna Etelä-Sudanissa oli 12 000 lapsisotilasta. © UNICEF/NYHQ2015-0119/Peru

Aseryhmä sieppasi ainakin 89 poikaa sotilaiksi Etelä-Sudanin pohjoisosissa, tiedotti UNICEF lauantaina. Nuorimmat siepatuista ovat 12-13-vuotiaita.

Tapaus sattui Wau Shillukissa lähellä Malakalin kaupunkia. Silminnäkijöiden mukaan asemiehet piirittivät yhteisön ja kulkivat ovelta ovelle siepaten poikia. Alueella elää tuhansia ihmisiä, jotka ovat joutuneet jättämään kotinsa yli vuoden jatkuneen konfliktin seurauksena.

UNICEFin Etelä-Sudanin toimiston johtaja Jonathan Veitch vaatii ryhmää vapauttamaan lapset välittömästi.

- Lasten rekrytointi ja käyttö aseellisissa ryhmissä tuhoaa perheitä ja yhteisöjä. Lapset altistetaan käsittämättömälle määrälle väkivaltaa, ja he menettävät perheensä ja mahdollisuuden käydä koulua, Veitch sanoi.

UNICEFin arvion mukaan aseryhmät käyttivät viime vuonna 12 000 lasta Etelä-Sudanissa. Heistä noin 3 000 pääsee vapaaksi.

Kuule UNICEFin toiminnasta ja tilaa Unicefin uutiskirje

Tilaamalla uutiskirjeemme kuulet säännöllisesti missä liikumme ja kuinka autamme maailmalla? Uutiskirje ilmestyy noin 1–2 kertaa kuukaudessa ja voit peruuttaa sen milloin tahansa.

Antamiasi henkilötietoja käsitellään EU:n tietosuoja-asetuksen mukaisesti tietosuojaselosteessa kuvatulla tavalla. Lisätietoja täällä.