Toimittaja, täältä löydät lisää tietoa UNICEFin työstä

Tältä sivulta löydät median kannalta tärkeimmät UNICEFin toimintaa koskevat tietolähteet.

Autamme mielellämme, jos et löydä etsimääsi tai ehdi etsiä tarvitsemaasi tietoa. Lapsen oikeuksien asiantuntijamme ovat median käytettävissä haastatteluja varten. Ota yhteyttä tiedotuspäällikkö Laura Seppälään: 050 331 1886 / [email protected] tai Suomen UNICEFin puhelinvaihteeseen 09 584 501.

SUOMEN UNICEF

Vuosikertomus
Suomen UNICEF ry:n vuosikertomus ilmestyy joka vuoden puolivälissä. Se sisältää kattavat tiedot edellisen vuoden toiminnasta ja taloudesta. 
 
Suomen UNICEF ry:n talous
Tältä sivulta löydät yhteenvedon meiltä usein kysyttyihin talouttamme koskeviin kysymyksiin. Aiheina muun muassa varojen käyttö ja keräyskulut.
 

KANSAINVÄLINEN UNICEF

UNICEF Annual Report
Vuoden puolivälissä ilmestyvä Kansainvälisen UNICEFin vuosikertomus kokoaa yhteen edellisen vuoden saavutukset ja tiedot järjestön taloudesta. 
 
Humanitarian Action for Children Report
Alkuvuodesta ilmestyvästä raportista käy ilmi, mitä UNICEF on tehnyt edellisen vuoden humanitaarisissa kriiseissä. Lisäksi raportti sisältää arvion seuraavan vuoden rahoitustarpeista.
 
Supply Annual Report
UNICEFin toimituskeskuksen vuosiraportti kertoo mitä, kuinka paljon ja minne UNICEF on toimittanut rokotteita, koulutarvikkeita ja muita lasten ja naisten tarvitsemia tuotteita. 

UNICEFin toiminta yksittäisissä maissa
Perustiedot löytyvät kansainvälisen UNICEFin maasivuilta. Jos haluat saada kokonaisvaltaisemman kuvan UNICEFin toiminnasta jossakin maassa, kannattaa lukea kyseisen maan maaohjelma (Country Programme Document) eli dokumentti, josta käy ilmi mitä tavoitteita UNICEFin työlle maan hallitus ja UNICEF ovat asettaneet.
 
Kansainvälisen UNICEFin johtokunnan viralliset dokumentit 
UNICEFin työtä ohjaa YK:n jäsenmaista vuorotteluperiaatteella koottu 36-jäseninen johtokunta. Johtokunnan kotisivuilta löytyvät viralliset asiakirjat koskien johtokunnan kokouksia, niissä käsiteltäviä dokumentteja ja tehtyjä päätöksiä sekä järjestön taloutta ja ohjelmatyön strategisia linjauksia. 

Kehitysohjelma- ja hankearvioinnit 
UNICEF julkaisee vuosittain satoja arviointiraportteja, joissa tarkastellaan työn tuloksellisuutta. Ne löytyvät kansainvälisen UNICEFin evaluaatio-sivulta.
 
Kansainvälisen UNICEFin toiminta Suomessa
UNICEF auttoi Suomen lapsia vuosina 1947-51. Avusta kerrotaan Suomen UNICEFin vuonna 1995 julkaisemassa Hannele Osmanin tutkimuksessa Kun UNICEF auttoi Suomea.