
Frågor till Kenya
De kenyanska syskonen Amin och Abdinasir Ali svarar på UNICEF-rundans deltagares frågor.
Med hjälp av våra videor kan du variera din undervisning i de mänskliga rättigheterna och global fostran. De UNICEF-producerade videorna, som riktar sig till barn och unga, behandlar utöver barnets rättigheter bland annat målen för hållbar utveckling och flyktingskap.
De kenyanska syskonen Amin och Abdinasir Ali svarar på UNICEF-rundans deltagares frågor.
De kenyanska syskonen Amin och Abdinasir Ali svarar på UNICEF-rundans deltagares frågor.
Myanmariska Nann San Ohn berättar om sin skoldag. Med stödet från UNICEF har man fått barnböcker till hennes skola och lärarna har gått kursen i barnvänliga undervisningsmetoder.
Myanmariska Mae Yael var tvungen att hoppa av skolan och börja arbeta när han var 14 år. Nu har han fått chansen att fortsätta sin skolgång i en kvällsskola stödd av UNICEF.
Vilka rättigheter har alla barn? Vad bör de vuxna göra för att rättigheterna ska uppfyllas? En rolig animerad video, som besvarar många viktiga frågor passar för daghem, förskolor och lågstadiets första klasser.
Den animerade videon behandlar FN:s konvention om barnets rättigheter på ett roligt och tydligt sätt.
Videon behandlar konventionen om barnets rättigheter på ett intressant och belysande sätt.
Malawiska Halima var tvungen att hoppa av skolan men kunde fortsätta att gå i skolan tack vare en eftermiddagsskola som stöds av UNICEF.
Malawiska Hawa utvecklar sin skola i elevrådet. Elevråden är en del av UNICEFs Safe Schools -projekt som syftar till att skolorna blir trygga ställen för varje barn.
I den tredelade videoserien Världens största lektion funderar vi på hur vi tillsamman kan uppnå FN:s globala mål för hållbar utveckling till år 2030. I den första delen vägleder oss Malala Yousafzai, en pakistansk aktivist och Nobels fredspristagare, att tänka på hur vi kunde kämpa mot global ojämlikhet och ta hand om jorden.
I videoserien Världens största lektion funderar vi hur vi tillsammans kan uppnå FN:s globala mål för hållbar utveckling till år 2030. På videon uppmanar skådespelaren Emma Watson oss att reflektera över hur varje ung människa kan använda sin kreativitet och sitt inflytande för att främja målen.
I videoserien Världens största lektion funderar vi på hur vi tillsammans kan uppnå FN:s globala mål för hållbar utveckling till år 2030. I videoseriens tredje del räknar vi upp insiktsfulla och roliga knep med vars hjälp vem som helst kan främja målen.
Hur känns det för ett barn som måste fly från sitt hem? Det är traumatiskt att vara tvungen att lämna kära människor och leksaker efter sig. Detta är historian om Mustafa som flytt från Syrien.
Mustafa var 13 år när han och hans mamma överlevde resan över Medelhavet. Ett år senare bor Mustafa i Hof, Tyskland, där han vänjer sig vid sitt nya liv, långt ifrån sin pappa och syster. Han går i en klass för barn på flykt och lär sig det tyska språket snabbt.