Hoppa till innehållet
Nuori pyörätuolissa tuulettaa.

Lapsen oikeus!, osa 3

Språk: suomeksi
Årskurser: 3.-6. , 1.-2.
Läroämne: äidinkieli ja kirjallisuus, katsomusaineet, yhteiskuntaoppi, ympäristöoppi

Lapsen oikeus! – materiaali alakoulujen ihmisoikeuskasvatukseen tukee uuden perusopetuksen opetussuunnitelman perusteiden (POPS 2014) mukaista ihmisoikeuskasvatusta ja laaja-alaista osaamista. Materiaalin tarkoituksena on edistää oppilaiden lapsenoikeusosaamista, etenkin vahvistaa taitoja ja tahtoa toimia sekä omien että muiden ihmisoikeuksien puolesta.

Kolmas osa Moninaisuus, yhdenvertaisuus ja oikeus syrjimättömyyteen liittyy lapsen oikeuksien sopimuksen syrjimättömyyden periaatteeseen. Osaan on koottu harjoituksia, joiden avulla kehitetään itsetuntemusta ja toisten kunnioittamista, ja ymmärretään jokaisen oikeus syrjimättömyyteen ja yhdenvertaisuuteen. Harjoituksissa tuodaan esiin vaatimus globaalista yhdenvertaisuudesta ja pohditaan sekä valtion vastuuta että jokaisen ihmisen mahdollisuuksia yhdenvertaisuuden edistämisessä.

Öppna

Suomeksi

Kan beställa via posten

Till materialbeställningen

Lärare, få mer information om vad vi gör. Beställ vårt nyhetsbrev.

Få regelbunden information om vad vi gör och hur du kan vara med och förändra barns liv. Du kan avbryta en prenumeration när som helst.

Vi behandlar de personuppgifter du givit enligt EUs dataskyddsförordning och så som vi redogör för i dataskyddsbeskrivningen.