Årskurs: 1.-2., 3.-6., 7.-9., gymnasiet och mellanstadium
Läroämne: gymnastik, hälsokunskap, samhällslära, geografi, omgivningslära, modersmål och litteratur, livsåskådningskunskaper

*Dessa instruktioner är till för skolor som anmält sig till UNICEF-rundan. Om du vill anmäla din skola nu kan du göra det på UNICEF-rundans webbsida.*

 

Genomför UNICEF-rundan tryggt i närundervisning

Instruktionerna från myndigheterna gör att skolorna behöver fundera kring hur undervisningen organiseras på bästa sätt. Att ordna UNICEF-rundan går utmärkt även nu – det handlar ju om att röra på sig utomhus!

UNICEF-rundan kan genomföras i mindre grupper.

Här är våra tips för en enkel och trygg UNICEF-runda i närundervisning:

  • Motionera i den egna gruppen
  • Dela upp evenemanget på flera dagar
  • Olika grupper kan delta i evenemanget på olika sätt: rundan i närheten av skolan, aktivitetsbana på skolgården, promenad i skogen, ett annat sätt som läraren valt.
  • Förverkliga UNICEF-rundan under varje grupps gymnastiklektion.
  • Håll det behöriga säkerhetsavståndet när ni rör på er.
  • Tvätta händerna före och efter motionerandet.

 

Genomför UNICEF-rundan tryggt i distansundervisning

Om alla eller en del av eleverna är i distansundervisning går det utmärkt att delta i UNICEF-rundan också hemifrån.

Precis som i den traditionella UNICEF-rundan, lär sig eleverna i distansrundan om barnets rättigheter och UNICEFs arbete, och skolan samlar medel till en bättre skolgång för barnen i Myanmar. Eleverna skaffar sponsorer som donerar ett valfritt belopp för varje motionsprestation som eleven gör.

Om er skola redan har anmält sig till UNICEF-rundan detta läsår är det bara att fråga efter instruktionerna på information@unicef.fi eller tfn 09 584 501.

 

Om du vill anmäla din skola nu kan du göra det på UNICEF-rundans webbsidor.

 


Lärare, få mer information om vad vi gör. Beställ vårt nyhetsbrev.

Få regelbunden information om vad vi gör och hur du kan vara med och förändra barns liv. Du kan avbryta en prenumeration när som helst.

Vi behandlar de personuppgifter du givit enligt EUs dataskyddsförordning och så som vi redogör för i dataskyddsbeskrivningen. Mer information här.