Pieniä tarinoita – jokaisen lapsen puolesta

Kirjailijoilla on erityinen taito auttaa meitä katsomaan maailmaa toisen ihmisen silmin. Siksi pyysimme kirjailijoita miettimään, mitä he toivovat jokaiselle lapselle maailmassa, ja kirjoittamaan aiheesta lyhyesti.

Pääset tutustumaan kirjailijoiden pieniin, koskettaviin tarinoita Facebookissa lapsen oikeuksien viikolla 14.11.–20.11. Kampanjatarinat löytyvät Facebookissa aihetunnisteella #ForEveryChild tai seuraamalla linkkiä: https://www.facebook.com/search/latest/?q=%23ForEveryChild

Tutustu kirjailijoiden tarinoihin, tykkää suosikkitarinoistasi ja jaa ne kavereillesi.

Pieniä tarinoita -kampanjan tavoite on lisätä tietoa lapsen oikeuksista. Kansainvälistä lapsen oikeuksien päivää vietetään joka vuosi 20. marraskuuta YK:n lapsen oikeuksien sopimuksen hyväksymisen kunniaksi kaikkialla maailmassa. Sopimus on maailmanlaajuisesti jaettu käsitys siitä, mitä lapsen hyvä elämä edellyttää.

Piditkö tarinoista? Lisää löydät Facebookista seuraamalla tätä linkkiä: https://www.facebook.com/search/top/?q=%23foreverychild

Tykkää suosikeistasi ja jaa ne kavereillesi!

***

Huomioithan, että kuka tahansa voi osallistua kampanjaan käyttämällä aihetunnistetta #ForEveryChild ja julkaisemalla tekstin omalla Facebook-sivullaan. UNICEF ei pysty esivalitsemaan aihetunnisteen yhteydessä julkaistavia tekstejä. Siksi on mahdollista, että aihetunnisteella löytyy myös sopimatonta sisältöä.

Lapsen oikeudet

Lapsen oikeudet ovat osa ihmisoikeuksia.  Alle 18-vuotiaiden oikeudet on koottu YK:n lapsen oikeuksien sopimukseen.

Sopimus on maailmanlaajuisesti jaettu käsitys siitä, mitä lapsen hyvä elämä edellyttää. Se on maailman laajimmin ratifioitu ihmisoikeussopimus.

Myös UNICEFin työn perusta ja voima on lapsen oikeuksien sopimuksessa. Kun lapsen oikeudet toteutuvat, lapset saavat kasvaa ja käydä koulua terveenä, pelkäämättä väkivaltaa, riistoa ja syrjintää. Tämä on välttämätön edellytys kehitykselle kaikkialla maailmassa.