Siirry sisältöön
Nuori pyörätuolissa tuulettaa.

Lapsen oikeus!, osa 4

Kielet: suomeksi
Luokka-asteet: 3.-6. , 1.-2.
Oppiaineet: äidinkieli ja kirjallisuus, musiikki, yhteiskuntaoppi, historia, ympäristöoppi, käsityö, kuvataide, katsomusaineet

Lapsen oikeus! – materiaali alakoulujen ihmisoikeuskasvatukseen tukee uuden perusopetuksen opetussuunnitelman perusteiden (POPS 2014) mukaista ihmisoikeuskasvatusta ja laaja-alaista osaamista. Materiaalin tarkoituksena on edistää oppilaiden lapsenoikeusosaamista, etenkin vahvistaa taitoja ja tahtoa toimia sekä omien että muiden ihmisoikeuksien puolesta.

Neljäs osa Oikeus elämään ja kokonaisvaltaiseen kehitykseenliittyy lapsen oikeuksien sopimuksen yleisperiaatteeseen siitä, että jokaisella lapsella on oikeus elämään, henkiinjäämiseen ja kehitykseen (artikla 6). Osa sisältää monipuolisia ja toiminnallisia harjoituksia eri lapsen oikeuksista, jotka kaikki ovat Oikeus elämään ja kehitykseen -yleisperiaatteen toteutumisen ehtoja. Harjoituksissa pohditaan, miksi oikeus on tärkeä, miten se toteutuu omassa elämässä tai maailmassa ja miten oikeutta voisi edistää.

Tilattavissa myös postitse

Materiaalitilaukseen

Ideoita opetukseen ja aiheita aamunavauksiin. Tilaa opettajien uutiskirje.

Opettajille suunnattu ihmisoikeus- ja globaalikasvatuksen uutiskirje ilmestyy noin neljä kertaa vuodessa ja voit peruuttaa sen milloin tahansa.

Antamiasi henkilötietoja käsitellään EU:n tietosuoja-asetuksen mukaisesti tietosuojaselosteessa kuvatulla tavalla.