Siirry sisältöön
Nuori pyörätuolissa tuulettaa.

Lapsen oikeus!, osa 2

Kielet: suomeksi
Luokka-asteet: 3.-6. , 1.-2.
Oppiaineet: äidinkieli ja kirjallisuus, katsomusaineet, yhteiskuntaoppi, ympäristöoppi

Lapsen oikeus! – materiaali alakoulujen ihmisoikeuskasvatukseen tukee uuden perusopetuksen opetussuunnitelman perusteiden (POPS 2014) mukaista ihmisoikeuskasvatusta ja laaja-alaista osaamista. Materiaalin tarkoituksena on edistää oppilaiden lapsenoikeusosaamista, etenkin vahvistaa taitoja ja tahtoa toimia sekä omien että muiden ihmisoikeuksien puolesta.

Toinen osa Oikeus osallistua ja vaikuttaa liittyy lapsen oikeuksien sopimuksen perusperiaatteeseen, jonka mukaan lapsen näkemystä tulee kunnioittaa. Osaan on koottu harjoituksia, joiden avulla oppilaat harjoittelevat mielipiteen ilmaisemista, perustelemista ja toisten näkemysten kuuntelemista ja kunnioittamista. Lisäksi osassa on toimintatapa ehdotuksia, joiden avulla oppilaat voivat harjoitella yhteiskunnallista vaikuttamista tai osallistua koulussa toteutettavan, lapsen oikeuksiin liittyvän, monialaisen oppimiskokonaisuuden suunnitteluun.

Tilattavissa myös postitse

Materiaalitilaukseen

Opas osana materiaalia

Ideoita opetukseen ja aiheita aamunavauksiin. Tilaa opettajien uutiskirje.

Opettajille suunnattu ihmisoikeus- ja globaalikasvatuksen uutiskirje ilmestyy noin neljä kertaa vuodessa ja voit peruuttaa sen milloin tahansa.

Antamiasi henkilötietoja käsitellään EU:n tietosuoja-asetuksen mukaisesti tietosuojaselosteessa kuvatulla tavalla.