Opettaja, kaipaatko työkaluja ihmisoikeus- ja globaalikasvatukseen?

Ihmisoikeus- ja globaalikasvatusmateriaalit

Tilaa materiaalia postitse

Suurin osa UNICEFin ihmisoikeus- ja globaalikasvatusmateriaaleista on saatavilla sähköisesti, osan voit tilata myös postitse.

Materiaalit ovat maksuttomia. Voit tutustua materiaaleihin yllä.

Katso tilattavat materiaalit

17 kestävän kehityksen tavoitetta

Miksi ihmisoikeus- ja globaalikasvatus?

Perusopetuksen opetussuunnitelman perusteet (POPS 2016) korostavat lapsen oikeuksia ja lasten osallisuutta. Myös globaalikasvatus on perusteissa näkyvästi esillä.

Oikeusperustainen globaalikasvatus on keskeinen osa kouluarkea, sillä se purkaa ennakkoluuloja ja stereotypioita niin lokaalia kuin globaalia moninaisuutta ja kehityskysymyksiä tarkasteltaessa. Kriittinen globaalikasvatus kehittää oppilaiden ajattelua globaaleista kysymyksistä ja valtasuhteista sekä auttaa oppijoita ymmärtämään oman roolinsa globaalissa maailmassa. Oppijat sitoutuvat globaaliin vastuuseen ja oppivat taitoja, joilla he voivat tehdä maailmasta oikeudenmukaisemman ja kestävän.

Maailman maat ovat yhdessä sopineet YK:n kestävän kehityksen tavoitteista. Niiden tarkoituksena on vuoteen 2030 mennessä poistaa äärimmäinen köyhyys, edistää tasa-arvoa ja oikeudenmukaisuutta sekä suojella maapalloa. Tavoitteilla pyritään yhdessä siihen, että meillä kaikilla ja myös seuraavilla sukupolvilla olisi hyvä elää ja olla joka puolella maapalloa. Oikeusperustaisen globaalikasvatuksen antamat taidot tukevat jokaista edistämään kestävää tulevaisuutta omilla toimillaan.

UNICEFin maksuttomat ihmisoikeus- ja globaalikasvatusmateriaalit pohjautuvat kriittisen globaalikasvatuksen periaatteisiin ja tukevat oppijoiden kasvatusta maailmanlaajuiseen vastuuseen ja ihmisoikeuksien edistämiseen.

Ideoita opetukseen ja aiheita aamunavauksiin. Tilaa opettajien uutiskirje.

Opettajille suunnattu ihmisoikeus- ja globaalikasvatuksen uutiskirje ilmestyy noin neljä kertaa vuodessa ja voit peruuttaa sen milloin tahansa.

Antamiasi henkilötietoja käsitellään EU:n tietosuoja-asetuksen mukaisesti tietosuojaselosteessa kuvatulla tavalla. Lisätietoja täällä.