Opettaja, kaipaatko työkaluja ihmisoikeus- ja globaalikasvatukseen?

Ihmisoikeus- ja globaalikasvatusmateriaalit

Laita hyvä jakoon Whatsapp
Oppaat ja julisteet

Opettajan oppaat ja julisteet

UNICEFin tuottamat oppaat ovat valmiiksi mietittyjä oppituntitehtävien kokonaisuuksia, joiden teemoja voit hyödyntää laajasti eri oppiaineiden opetuksessa ja esimerkiksi ilmiöviikolla. Oppaat toimivat myös käsikirjoina, joiden yksittäisiin tehtäviin voit palata aina uudelleen. Valikoimassa on myös useita julisteita lapsen oikeuksista niin sähköisessä kuin postitse tilattavassa muodossa. 

Oppituntitehtävät

Tehtävät ja harjoitukset oppitunneille

Nyt käytössäsi on laajennettu tehtäväpankki! Tarvitsetko oppitunnille juuri tiettyä aihetta käsittelevän tehtävän tai harjoituksen? Olemme valikoineet oppaista parhaat tehtävät, joiden joukosta voit etsiä sopivan.

Mukana myös oppilaan itsenäiset tehtävät.

Videot

Animaatiot ja dokumentit opetukseen

Videoilla saat vaihtelua ihmisoikeus- ja globaalikasvatuksen teemojen opettamiseen. UNICEFin tuottamat, lapsille ja nuorille suunnatut videot käsittelevät lapsen oikeuksien ohella muun muassa kestävän kehityksen tavoitteita ja pakolaisuutta.

U-Tuubi

Tubekanava lapsille ja nuorille

UNICEFin omat tubettajat Emma ja Mari haastavat videoilla lasten ja nuorten tuntemia henkilöitä. Tämä tubekanava sopii takuuvarmasti myös opetuskäyttöön!

Koronavirus

8 ohjetta, näin puhut lapsen kanssa koronaviruksesta

Miten puhua oppilaiden kanssa koronaviruksesta? Olemme koonneet ohjeistuksen aiheesta keskustelemiseen.

Tilaa materiaalia postitse

Suurin osa UNICEFin ihmisoikeus- ja globaalikasvatusmateriaaleista on saatavilla sähköisesti, osan voit tilata myös postitse.

Materiaalit ovat maksuttomia. Voit tutustua materiaaleihin yllä.

Katso tilattavat materiaalit

Miksi ihmisoikeus- ja globaalikasvatus?

Miksi ihmisoikeus- ja globaalikasvatus?

Perusopetuksen opetussuunnitelman perusteet (POPS 2016) korostavat lapsen oikeuksia ja lasten osallisuutta. Myös globaalikasvatus on perusteissa näkyvästi esillä.

Oikeusperustainen globaalikasvatus on keskeinen osa kouluarkea, sillä se purkaa ennakkoluuloja ja stereotypioita niin lokaalia kuin globaalia moninaisuutta ja kehityskysymyksiä tarkasteltaessa. Kriittinen globaalikasvatus kehittää oppilaiden ajattelua globaaleista kysymyksistä ja valtasuhteista sekä auttaa oppijoita ymmärtämään oman roolinsa globaalissa maailmassa. Oppijat sitoutuvat globaaliin vastuuseen ja oppivat taitoja, joilla he voivat tehdä maailmasta oikeudenmukaisemman ja kestävän.

Maailman maat ovat yhdessä sopineet YK:n kestävän kehityksen tavoitteista. Niiden tarkoituksena on vuoteen 2030 mennessä poistaa äärimmäinen köyhyys, edistää tasa-arvoa ja oikeudenmukaisuutta sekä suojella maapalloa. Tavoitteilla pyritään yhdessä siihen, että meillä kaikilla ja myös seuraavilla sukupolvilla olisi hyvä elää ja olla joka puolella maapalloa. Oikeusperustaisen globaalikasvatuksen antamat taidot tukevat jokaista edistämään kestävää tulevaisuutta omilla toimillaan.

UNICEFin maksuttomat ihmisoikeus- ja globaalikasvatusmateriaalit pohjautuvat kriittisen globaalikasvatuksen periaatteisiin ja tukevat oppijoiden kasvatusta maailmanlaajuiseen vastuuseen ja ihmisoikeuksien edistämiseen.

Ideoita opetukseen ja aiheita aamunavauksiin. Tilaa opettajien uutiskirje

Opettajille suunnattu ihmisoikeus- ja globaalikasvatuksen uutiskirje ilmestyy noin neljä kertaa vuodessa ja voit peruuttaa sen milloin tahansa.

Antamiasi henkilötietoja käsitellään EU:n tietosuoja-asetuksen mukaisesti tietosuojaselosteessa kuvatulla tavalla. Lisätietoja täällä.