Tilaa materiaalia postitse
Suurin osa UNICEFin ihmisoikeus- ja globaalikasvatusmateriaaleista on saatavilla sähköisesti, osan voit tilata myös postitse.
Materiaalit ovat maksuttomia. Voit tutustua materiaaleihin yllä.
UNICEFin tuottamat oppaat ovat valmiiksi mietittyjä kokonaisuuksia, joiden teemoja voit hyödyntää laajasti eri oppiaineiden opetuksessa. Valikoimassa on myös useita julisteita lapsen oikeuksista niin sähköisessä kuin postitse tilattavassa muodossa.
Tarvitsetko oppitunnille juuri tiettyä aihetta käsittelevän tehtävän tai harjoituksen? Olemme valikoineet oppaista parhaat tehtävät, joiden joukosta voit etsiä sopivan. Mukana myös itsenäiseen työskentelyyn soveltuvia tehtäviä.
Videoilla saat vaihtelua ihmisoikeus- ja globaalikasvatuksen teemojen opettamiseen. UNICEFin tuottamat, lapsille ja nuorille suunnatut videot käsittelevät lapsen oikeuksien ohella muun muassa kestävän kehityksen tavoitteita ja pakolaisuutta.
UNICEFin oma tubettaja Emma haastattelee nuoria lapsen oikeuksiin liittyvistä teemoista. Tämä tubekanava sopii takuuvarmasti myös opetuskäyttöön!
Miten puhua oppilaiden kanssa koronaviruksesta? Olemme koonneet ohjeistuksen aiheesta keskustelemiseen.
Suurin osa UNICEFin ihmisoikeus- ja globaalikasvatusmateriaaleista on saatavilla sähköisesti, osan voit tilata myös postitse.
Materiaalit ovat maksuttomia. Voit tutustua materiaaleihin yllä.
Perusopetuksen opetussuunnitelman perusteet (POPS 2016) korostavat lapsen oikeuksia ja lasten osallisuutta. Myös globaalikasvatus on perusteissa näkyvästi esillä.
Oikeusperustainen globaalikasvatus on keskeinen osa kouluarkea, sillä se purkaa ennakkoluuloja ja stereotypioita niin lokaalia kuin globaalia moninaisuutta ja kehityskysymyksiä tarkasteltaessa. Kriittinen globaalikasvatus kehittää oppilaiden ajattelua globaaleista kysymyksistä ja valtasuhteista sekä auttaa oppijoita ymmärtämään oman roolinsa globaalissa maailmassa. Oppijat sitoutuvat globaaliin vastuuseen ja oppivat taitoja, joilla he voivat tehdä maailmasta oikeudenmukaisemman ja kestävän.
Maailman maat ovat yhdessä sopineet YK:n kestävän kehityksen tavoitteista. Niiden tarkoituksena on vuoteen 2030 mennessä poistaa äärimmäinen köyhyys, edistää tasa-arvoa ja oikeudenmukaisuutta sekä suojella maapalloa. Tavoitteilla pyritään yhdessä siihen, että meillä kaikilla ja myös seuraavilla sukupolvilla olisi hyvä elää ja olla joka puolella maapalloa. Oikeusperustaisen globaalikasvatuksen antamat taidot tukevat jokaista edistämään kestävää tulevaisuutta omilla toimillaan.
UNICEFin maksuttomat ihmisoikeus- ja globaalikasvatusmateriaalit pohjautuvat kriittisen globaalikasvatuksen periaatteisiin ja tukevat oppijoiden kasvatusta maailmanlaajuiseen vastuuseen ja ihmisoikeuksien edistämiseen.