Opettaja, kaipaatko työkaluja globaalikasvatukseen?

Ihmisoikeus- ja globaalikasvatusmateriaalit

Laita hyvä jakoon Whatsapp
Opettajan oppaat

Opettajan oppaat

UNICEFin tuottamat oppaat ovat valmiiksi mietittyjä oppituntitehtävien kokonaisuuksia, joiden teemoja voit hyödyntää esimerkiksi ilmiöviikolla. Oppaat toimivat myös käsikirjoina, joiden yksittäisiin tehtäviin voit palata aina uudelleen.

Lue lisää

Tehtävät ja julisteet

Tehtävät ja julisteet

Julisteiden avulla lapset voivat tutustua lapsen oikeuksiin ja pohtia keinoja edistää omia ja muiden oikeuksia. Pian käytössäsi on myös tehtävät-osio. Tarvitsetko oppitunnille juuri tiettyä aihetta käsittelevän tehtävän? Olemme valikoineet oppaista parhaat tehtävät, joiden joukosta voit etsiä sopivan valitsemallasi hakusanalla. Oppituntitehtäviä, joihin sisältyy video, löydät viereisestä linkistä.

Lue lisää

Videot

Videot

Videoilla saat vaihtelua ihmisoikeus- ja globaalikasvatuksen teemojen opettamiseen. UNICEFin tuottamat, lapsille ja nuorille suunnatut videot käsittelevät lapsen oikeuksien ohella muun muassa kestävän kehityksen tavoitteita ja pakolaisuutta.

Lue lisää

U-Tuubi

Katso videoita

Lapsen oikeuksien asialla olevat tubettajat Emma ja Mari haastavat lasten ja nuorten tuntemia henkilöitä. Tämä tubekanava sopii takuuvarmasti myös opetuskäyttöön. Joka viikko uusi video!

Tilaa ihmisoikeus- ja globaalikasvatusmateriaaleja

Suurin osa UNICEFin ihmisoikeus- ja globaalikasvatusmateriaaleista on saatavilla sähköisesti, osan voit tilata postitse.

Materiaalit ovat maksuttomia. Voit tutustua materiaaleihin yllä.

Katso tilattavat materiaalit

Miksi ihmisoikeus- ja globaalikasvatus?

Miksi ihmisoikeus- ja globaalikasvatus?

Perusopetuksen opetussuunnitelman perusteet (POPS 2016) korostavat lapsen oikeuksia ja lasten osallisuutta. Myös globaalikasvatus on perusteissa näkyvästi esillä.

Oikeusperustainen globaalikasvatus on keskeinen osa kouluarkea, sillä se purkaa ennakkoluuloja ja stereotypioita niin lokaalia kuin globaalia moninaisuutta ja kehityskysymyksiä tarkasteltaessa. Kriittinen globaalikasvatus kehittää oppilaiden ajattelua globaaleista kysymyksistä ja valtasuhteista sekä auttaa oppijoita ymmärtämään oman roolinsa globaalissa maailmassa. Oppijat sitoutuvat globaaliin vastuuseen ja oppivat taitoja, joilla he voivat tehdä maailmasta oikeudenmukaisemman ja kestävän.

Maailman maat ovat yhdessä sopineet YK:n kestävän kehityksen tavoitteista. Niiden tarkoituksena on vuoteen 2030 mennessä poistaa äärimmäinen köyhyys, edistää tasa-arvoa ja oikeudenmukaisuutta sekä suojella maapalloa. Tavoitteilla pyritään yhdessä siihen, että meillä kaikilla ja myös seuraavilla sukupolvilla olisi hyvä elää ja olla joka puolella maapalloa. Oikeusperustaisen globaalikasvatuksen antamat taidot tukevat jokaista edistämään kestävää tulevaisuutta omilla toimillaan.

UNICEFin maksuttomat ihmisoikeus- ja globaalikasvatusmateriaalit pohjautuvat kriittisen globaalikasvatuksen periaatteisiin ja tukevat oppijoiden kasvatusta maailmanlaajuiseen vastuuseen ja ihmisoikeuksien edistämiseen.

Ideoita opetukseen ja aiheita aamunavauksiin. Tilaa opettajien uutiskirje

Opettajille suunnattu ihmisoikeus- ja globaalikasvatuksen uutiskirje ilmestyy noin neljä kertaa vuodessa ja voit peruuttaa sen milloin tahansa.

Antamiasi henkilötietoja käsitellään EU:n tietosuoja-asetuksen mukaisesti tietosuojaselosteessa kuvatulla tavalla. Lisätietoja täällä.