Koronavirus on aiheuttanut maailman suurimman kriisin sitten toisen maailmansodan. Kriisin vaikutukset lapsiin ovat mittavat. Koulunkäynti on keskeytynyt, köyhyys lisääntynyt ja mielenterveys järkkynyt. UNICEF osana kansainvälistä COVAX-yhteistyötä on aloittanut kamppailun pandemiaa vastaan, jotta jokaisella lapsella olisi mahdollisuus tulevaisuuteen.

Koronarokotteilla on kiire.

Olemme aloittaneet UNICEFin historian suurimman rokotusoperaation koronapandemian pysäyttämiseksi. Tähän valtavaan ponnistukseen tarvitaan UNICEFin ammattitaitoa, verkostoja ja vuosikymmenien kokemusta rokotteiden jakelusta lapsille. 

Tänä vuonna toimitamme 2 miljardia koronarokotetta terveydenhuollon henkilöstölle ja riskiryhmille maailman syrjäisimpiinkin paikkoihin. Rokotteiden tasavertainen jakelu on elintärkeää lasten tulevaisuuden kannalta, sillä lapset ovat turvassa vasta, kun heille tärkeät aikuiset ovat turvassa. Pelkkä rikkaiden maiden rokottaminen ei pysäytä pandemiaa.

UNICEF toimittaa
rokotteet maailmalle

Tasavertaiseen koronarokotteiden jakeluun tähtäävässä COVAX-yhteistyössä UNICEF johtaa koronarokotteiden hankintaa ja toimituksia yli 80 matalatuloiseen maahan. Tämän isäksi UNICEF tukee koronarokotustyötä yhteensä 190 maassa. Maailman terveysjärjestö WHO:n koordinoima kansainvälinen COVAX-yhteistyöliittouma luotiin varmistamaan, että myös köyhimmät maat saavat koronarokotteista oikeudenmukaiseosansa. Köyhimmille maille operaatio on ainoa keino järjestää rokotukset. Kyseessä on maailmanhistorian suurin ja nopein rokotusoperaatio.  

Tänä vuonna on tavoitteena rokottaa 20% jokaisen kohdemaan väestöstä. Tämä on ensimmäinen kerta UNICEFin historiassa, kun järjestö auttaa rokottamaan näin suuren määrän aikuisia.

Rokotusoperaatio alkoi helmikuussa ja sadan toimitusmaan raja rikkoontui huhtikuun alussa. Koronarokotteiden toimitustilannetta voi seurata lähes reaaliaikaisesti kaikille avoimesta tietopalvelusta.

Tasavertainen jakelu
turvaa lasten tulevaisuutta

Lasten elämä on mullistunut ennennäkemättömällä tavalla koronapandemian vuoksi. Lasten köyhyys ja vakava aliravitsemus ovat kasvaneet lyhyessä ajassa huolestuttavasti. Lapset myös sairastavat enemmän, koska pääsy terveydenhoitoon on vaikeutunut ja useat rokotuskampanjat ovat keskeytyneet. Myös lasten oppiminen on vaarantunut koulusulkujen ja puutteellisen etäopetuksen vuoksi. Kaikkein heikoimmassa asemassa olevat lapset ja koululaiset, joilla ei ole mahdollisuutta etäopiskeluun ovat vaarassa jäädä pysyvästi koulutuksen ulkopuolelle.

Terveystyöntekijöiden, opettajien ja haavoittuvassa asemassa olevien ihmisten rokottaminen mahdollisimman nopeasti merkitsee lapsille nopeampaa paluuta turvalliseen arkeen. Lopulta rokotteiden tasa-arvoisesta jakelusta hyötyvät kaikki. Se on yksi tärkeimpiä keinoja hillitä pandemian vaikutuksia myös kansanterveyteen ja -talouteen eri maissa.

Rokotusoperaatio on tärkeä lasten hyvinvoinnin kannalta, sillä:

Rokotusoperaatio,
johon tarvitaan koko maailman tuki

Koronapandemia on maailmanlaajuinen kriisi, joten ratkaisunkin on oltava maailmanlaajuinen. Rokotusoperaation käynnistyminen köyhimmissä maissa on suuri saavutus, mutta työtä on edessä valtavasti. Työn toteuttamiseen tarvitaan koko maailman tuki.

Pysäytetään koronapandemia yhdessä. Sinun avullasi:

  • Toimitamme koronarokotteet maailman syrjäisimpiinkin paikkoihin 
  • Varmistamme rokotekuljetusten ja -säilytyksen aukottoman kylmäketjun 
  • Terveydenhuoltohenkilökunta saa suojan ja koulutusta rokottamiseen

 

Lahjoita, tehdään yhdessä historiaa »