Historiallinen rokoteoperaatio on alkanut – UNICEF toimittaa koronarokotteet kaikkialle maailmaan

Laita hyvä jakoon Whatsapp

Koronavirus on aiheuttanut maailman suurimman kriisin sitten toisen maailmansodan. Kriisin vaikutukset lapsiin ovat olleet mittavat. Koulunkäynti on keskeytynyt, köyhyys on kasvanut ja mielenterveys järkkynyt. Pandemia on lapsen oikeuksien kriisi.

Koronarokotteilla on kiire.

Olemme aloittaneet UNICEFin historian suurimman rokoteoperaation koronapandemian pysäyttämiseksi. Tähän valtavaan ponnistukseen tarvitaan UNICEFin ammattitaitoa, verkostoja ja vuosikymmenien kokemusta rokotteiden jakelusta lapsille. 

Tänä vuonna toimitamme yhteensä 2 miljardia koronarokotetta köyhien maiden terveydenhuollon henkilöstölle ja riskiryhmille. Pelkkä rikkaiden maiden rokottaminen ei pysäytä pandemiaa.

Rokotteiden tasa-arvoisesta jakelusta hyötyvät kaikki. Se on yksi tärkeimpiä keinoja hillitä pandemian vaikutuksia kansanterveyteen ja –talouteen eri maissa. Koronarokotteita on toimitettu tähän mennessä useisiin maihin eri puolilla maapalloa. Ja operaatio jatkuu. 

Pysäytetään pandemia yhdessä. Sinun avullasi:

  • Toimitamme koronarokotteet maailman syrjäisimpiinkin paikkoihin 
  • Varmistamme rokotekuljetusten ja -säilytyksen aukottoman kylmäketjun 
  • Terveydenhuoltohenkilökunta saa suojan ja koulutusta rokottamiseen

 

Lahjoita, tehdään yhdessä historiaa »

Koronakriisi iskee lapsiin. Rokoteoperaatio on tärkeä lasten hyvinvoinnin kannalta, sillä:

UNICEF toimittaa
rokotteet maailmalle 

COVAX on maailmanlaajuinen rokotusyhteistyöliittouma, jonka kumppanina UNICEF on koronarokoteoperaatiossa. Liittoumaan kuuluu 190 maata. UNICEFin rooli yhteistyössä on kahtalainen: tilaamme rokotteet ja toimitamme ne perille eri maihin.

Liittouman tavoitteena varmistaa, että köyhimmätkin maat saavat osansa koronarokotteista. Tänä vuonna on tavoitteena rokottaa 20% jokaisen kohdemaan väestöstä. Tämä on esnimmäinen kerta UNICEFin historiassa, kun järjestö auttaa rokottamaan näin suuren määrän aikuisia.

Sairaanhoitaja näyttää sormillaan V-voitonmerkkiä Intiassa

UNICEF tekee jatkuvasti muita rokotekampanjoita maailman vaikeimmin saavutettavilla alueilla. Toimitamme elintärkeät perusrokotteet 45 prosentille maailman alle viisivuotiaista lapsista ja tuemme myös pandemian aikana lasten terveyttä ja ravitsemusta. 

Lisää koronan vastaisesta työstä:

 

Lahjoita, tehdään yhdessä historiaa »