Dagsverkesinsamlingen – dagens goda gärning

Genom att arbeta en dag, stöder du barn och ungdomars skolgång i Myanmar.

Anmäl din skolaTill arbetsgivaren

Instruktioner för Dagsverkesinsamlingen

 1. Senast en månad före dagsverket

  Anmäl er med webblanketten eller per telefon på 09 584 501. Ni får dagsverkesmaterialet inom två veckor från anmälan per post och i elektroniskt format.

  Skolan kan fritt välja vilket datum dagsverket arrangeras och deltagandet är kostnadsfritt. Kom ihåg att använda Dagsverkesinsamlingens läromedel i undervisningen.

  De elever som utför UNICEFs dagsverke är försäkrade i försäkringsbolaget If. Arbetsgivaren behöver inte dra av förskottsinnehåll eller socialskyddsavgift från lönen för dagsverket.

   

 2. På dagsverkesdagen

  Eleven utför dagens arbete och arbetsgivaren betalar den utlovade summan.

  Eleven ger den förifyllda arbetsblanketten till arbetsgivaren, som undertecknar eller stämplar den nedre delen av blanketten vid arbetsdagens slut. 

  Arbetsgivaren betalar lönen antingen kontant eller som nätbetalning på UNICEFs konto (den rekommenderade dagslönen är 20 euro). Betalningen kan skötas enkelt genom att klicka på fliken ”Till arbetsgivaren” i menybalken överst på den här sidan. Den övre delen av blanketten är arbetsgivarens kvitto på betalningen.

   

 3. Efter dagsverkesdagen

  Lärarna och eleverna får ett välförtjänt tack. Titta på UNICEFs tackvideo som finns i er skolas materialbank.

  Redovisningsinstruktioner för kontanterna finns på materialbankens gireringsblankett.

  Vi skickar information om skolans resultat per e-post cirka två månader efter dagsverket.

Insamlingsmål

Intäkterna från Dagsverkesinsamlingen används detta läsår till UNICEFs utbildningsarbete i Myanmar. Även de mest utsatta barnen ska få gå ut grundskolan. Att lära sig är varje barns rätt.

Läs mer om UNICEFs arbete i Myanmar

Vi gör mycket gott

UNICEF främjar en bra skolgång för barn i Myanmar på flera sätt. En barnvänlig skola har tillräckligt med skolmaterial och klassrum. De yrkeskunniga lärarna använder barnvänliga undervisningsmetoder.

Läs exempel på arbetet som UNICEF gör i Myanmar med hjälp av intäkterna som samlas in.

Lektioner på eget språk

För många barn i Myanmar är det svårt att lära sig eftersom lektionerna hålls på burmesiska. Med hjälp av UNICEF har lektionsinnehåll i lokala kulturer och på lokala språk förberetts.

Ny yrkeskunskap till lärare

Med stödet från UNICEF får lärare utbildning i barnvänliga undervisningsmetoder. Till exempel lär sig deltagarna att utnyttja grupparbete under lektionerna.

Påverkansarbete och lagförändringar

UNICEF arbetar som sakkunnig i Myanmar för att få beslutsfattarna ge utbildningsfrågorna en central ställning. UNICEF arbetar också för att lagförändringar som främjar barnets rättigheter blir verklighet i människors vardag.

Slutbetyget från kvällsskolan

I Myanmar är många barn tvungna att hoppa av skolan och börja arbeta. Med stödet från UNICEF har man infört kvällsskolor som en del av utbildningssystemet. I kvällsskolan kan ungdomarna gå ut grundskolan även om de måste arbeta om dagarna.

Titta på Dagsverkesinsamlingens videor!

Peppvideo inför Dagsverkesinsamlingen 2020-2021

UNICEFs skolambassadörer Emma och Jani uppmuntrar eleverna till att söka ett dagsverkesjobb!

Tack till deltagarna 2020-2021

UNICEFs skolambassadörer Emma och Jani tackar alla som deltagit i UNICEFs Dagsverksinsamling för stödet till barnens och ungdomarnas skolgång i Myanmar.

Skola om kvällarna

Myanmariska Mae Yael var tvungen att hoppa av skolan och börja arbeta när han var 14 år. Nu har han fått chansen att fortsätta sin skolgång i en kvällsskola stödd av UNICEF. Videons målgrupp: högstadiet och mellanstadiet.

Dagsverkestävling

Anmälan

Anmäl din skola antingen till höstens tävling senast 31.12.2021 eller vårens tävling senast 1.6.2022. 

 

Tack för ditt stöd!

Lärare, få mer information om vad vi gör. Beställ vårt nyhetsbrev.

Få regelbunden information om vad vi gör och hur du kan vara med och förändra barns liv. Du kan avbryta en prenumeration när som helst.

Vi behandlar de personuppgifter du givit enligt EUs dataskyddsförordning och så som vi redogör för i dataskyddsbeskrivningen. Mer information här.