Laita hyvä jakoon Whatsapp
fi

Joulun tärkein ostoslista - 4 x UNICEF-lahja

Kulunut vuosi on ollut monille rankka. Mutta auttaminen on helppoa, ja se onnistuu kotoa käsin! Kun ostat UNICEF-lahjan, tiedät, että apusi menee perille. Valitsimme neljä lahjaa puolestasi.

Joko ostit UNICEF-lahjan? Kun annat UNICEF-lahjan, ystäväsi saa lahjasta kertovan kortin.

Kööpenhaminassa on eräänlainen joulupukin paja. Siellä sijaitsee UNICEFin keskusvarasto, jossa maailman tärkeimmät joulutontut urakoivat – vuoden ympäri.

Pelastavat lahjat, kuten malariaverkot, monet rokotteet ja hygieniapaketit, singahtavat sieltä kaukaisimpiinkin kolkkiin. Suurin osa Suomessakin ostetuista UNICEFin lahjoista lähtee saajilleen Tanskasta.

UNICEFin osaava henkilökunta Kööpenhaminassa tietää, missä paketteja milloinkin kipeimmin tarvitaan, ja suuntaa avun oikein. 

4 x UNICEF-lahja

  • Pidä lapsi lämpimänä: lahjoita talvivaatteita, huopia ja telttoja

Tyttö kantaa UNICEF-laatikkoaKymmenvuotias Najwa sai uudet talvivaatteet Hammouriehissa, Damaskoksen lähellä Syyriassa. Tähän saakka hän oli kävellyt pikkukengillä mutaisia teitä pitkin. Kuva: © UNICEF/UNI289861/Shahan.

Miten pitää sade, lumi, koleus ja viima loitolla, kun kodin seinät ovat telttakangasta? Miten pitää lapset lämpiminä, kun pakoon lähdettiin niissä vaatteissa, jotka sattuivat sillä hetkellä olemaan päällä?

Hädässä tarvitaan heti ruokaa, vettä ja vaatteita. Esimerkiksi viime talvena kansainvälinen UNICEF lahjoitti yli 27 000 lapselle Syyrian Aleppossa lämmintä ylle: haalarin, takin, myssyn, kaulaliinan, kengät ja hansikkaat - ja samanlaisia vaatepaketteja toimitettiin muuallekin Syyriaan ja sen naapurimaihin.

Lämmitys- ja vaatekulut pahentavat köyhien perheiden ahdinkoa koronakriisin keskellä. Perheet on tavoitettava ennen kuin lämpötila taas laskee. Auta meitä vaatettamaan lapset lämpimästi tänäkin vuonna.

Talvivaatteita, huopia ja telttoja on viety UNICEF-lahjoina muun muassa Jordaniaan, Libanoniin, Irakiin ja Turkkiin.

Lämpöä lapselle -paketti maksaa 34 euroa ja sisältää lämpimät vaatteet sekä kengät.

Taaperon terveyspaketti, 15 euroa, lämmittää ja parantaa. Se sisältää lämpimän huovan lisäksi rokotteita ja vitamiinijauhetta. 


  • Lahjoita repullinen omanarvontuntoa: osta koulupaketti
Tyttöjä jonottamassa kouluun UNICEF-reput selässään

Al-Saeedin koululaiset saivat reput Ibbissä Jemenissä. Kuva: © UNICEF/UN050309/Farid

Siellä ne menevät, reppuselät kouluun. Tuttu näky kaikkialla. Mutta tiesitkö, että konfliktialueilla on yhteensä 27 miljoonaa lasta, joiden koulutie katkeaa ilman apua? Ja koronapandemian jälkeen monet muutkin saattavat tarvita tukea palatakseen kouluun.

Koulu on henkireikä lapselle, joka on menettänyt kaiken. Niin kauan kun on koulua, on normaalia elämää. Kriisinkin keskellä lapsi ikävöi kouluun. Repussa tärkeät tavarat ja elämän eväät pysyvät järjestyksessä.

Kun lahjoitat lapselle UNICEFin repun, et lahjoita ainoastaan oppimisen iloa ja lupausta paremmasta tulevaisuudesta. Annat repullisen omanarvontuntoa. Vuonna 2021 kansainvälinen UNICEF aikoo lahjoittaa koulutarvikkeita 93 miljoonalle lapselle – sinunkin tuellasi.

Koulureppuja on toimitettu UNICEF-lahjoina esimerkiksi Albaniaan, Angolaan, Eritreaan ja Senegaliin.

Koulupaketti, 15 euroa, sisältää reput, kynät ja vihot neljälle.


  • Pelasta lapsen henki: hanki auttajalle ensiapupaketti

Pienellä pojalla on pää kääreessä

Maanvyöry! Kivet osuivat viisivuotiaan Douglas Jacobin päähän ja hän joutui sairaalaan Mt Hagenin sairaalaan Papua-Uusi-Guinealla. Kuva: © UNICEF/UN0187585/Mepham.

Ajattele: neljäsosa maailman alle viisivuotiaista on syntynyt ilman että heidän syntymäänsä on rekisteröity mihinkään! Olisipa näille vauvoille käsillä ensiapua, esimerkiksi liikkuva terveysyksikkö. Olisi sakset, desinfiointiainetta, pyyhe ja suojakäsineet.

UNICEFin ensiapupakkaus on tehty auttajille kriisitilanteita varten. Pakkauksia räätälöidään eri tilanteisiin, mutta jokaisen ensiapupaketin tähtituote on saippua.

Saippua pelastaa henkiä aina ja etenkin nyt koronapandemian aikana. Saippua voi ratkaista senkin, pysyykö lapsi koulussa, sillä käsiään pesevä lapsi sairastelee vähemmän.

Ensiapupakkauksia on toimitettu UNICEF-lahjoina esimerkiksi Afganistaniin, Ukrainaan, Etelä-Sudaniin ja Sierra Leoneen.

Ensiapupakettia, 27 euroa, käytetään terveysasemilla, liikkuvissa terveysyksiköissä ja katastrofien yhteydessä.


  • Pidä lapsi terveenä: osta poliorokotepaketti ja auta rokottajia työssään!

Pieni tyttö näyttää värjättyä vasemman käden pikkusormeaan.

Kandahar, Afganistan: nuori tyttö näyttää ylpeänä pikkurilliään. Väri on merkki siitä, että poliorokote on otettu. © UNICEF/UN0353278/Shah

Rokotteet estävät lapsia sairastumasta vaarallisiin ja tarttuviin tauteihin, ja niiden merkitys koko kansanterveydelle on valtava. Moni ehkä pitää rokotteita itsestäänselvyyksinä, mutta esimerkiksi polioviruksen kukistaminen on vaatinut UNICEFin tuhansien rokotetiimien jatkuvaa työtä. Poliovirus on nyt hävitetty jo 122 maasta, ja työ jatkuu.

Muistathan, että UNICEF on maailman johtava rokotteiden ostaja – mutta laajat, ihmishenkiä pelastavat kampanjamme eivät onnistuisi ilman sinunkin apuasi. Lämmin kiitos!

Poliorokotepaketti, 8 euroa, sisältää rokotteet 50 lapselle.

Poliorokotteita toimitettiin vuonna 2019 muun muassa Mosambikiin, Madagaskarille ja Liberiaan.

Lue, kuinka UNICEF torjuu poliota rokottamalla lapsia Afganistanissa.

Astu joululahjaostoksille UNICEF-kauppaamme täältä.


Kuva sivun alussa: "Kaulaliina on niin pehmeä, rakastan sitä"", sanoo nelivuotias Sita uusista talvivaatteistaan. Hän on syntynyt pakolaisleirillä Jordaniassa syyrialaisille vanhemmille. © UNICEF/UN0274599/Herwig.